Meral Akşener: Hesabı Erdoğan'dan sorulacaktır!

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Akşener, "Sığınmacı sorununu bu ülkenin başına bela eden bizzat Erdoğan'dır. Günahı da, Vebali de, Hesabı da Erdoğan'dan sorulacaktır!

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, Sığınmacı sorununu bu ülkenin başına bela eden bizzat Erdoğan'dır. Günahı da, vebali de onundur. Yarın hesabın sorulacağı kişi de odur" dedi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün tarımda, sanayide ve hizmet sektöründe düzgün yönetim yolları kullanılmadığı için mavi yakalı çalışanlarımızın yerini daha kötü koşullarda çalışmayı kabul eden sığınmacılar alıyor. Sığınmacıların ister Afganı, ister Suriyelisi onları düşmanlaştırmak işin en kolayı. Bu güçten korkup ama güce duyduğun nefreti yanındaki acize yönlendirmektir. Bu işin sorumlusu bizzat Erdoğan'dır. Günahı da, vebali de onundur. Yarın hesabın sorulacağı kişi de odur.

Sığınmacıların düşmanlaştırılmasına bizzat bu iktidar göz yumuyor, yol veriyor ama yemezler sayın Erdoğan yemezler.

Sığınmacıların güvencesiz ve insani olmayan şartlarda çalışmalarına göz yumup, Türk işçilerinin yerini almalarına seyirci kalıyorlar. 5.5 milyon Türkiye'de sığınmacı var deniliyor. Bu insanların okul durumu yok. Bu ülkenin dilini öğrenmeye yönelik bir durumu yok, bu insanların sayısı vs yok.

Almanya'ya ilk giden kişi sayısı 364 ya da 367 bin kişiydi. Bugün Almanya'da 5 milyon insanımız yaşanıyor. 5.5 milyon sığınmacının Türkiye'de kalması durumunda nüfusun ve demografinin nasıl değişeceği de bir başka tehdit. Otur Esad'la anlaş. Bu insanları ülkelerine gayet refah içerisinde gönderilmesine gayret et, sağla. Aksi taktirde senin de yönetemeyeceğin işler ortaya çıkar.

"ESAD İLE ANLAŞ"
Bu işi bilen bir insan olarak söylüyorum. Dolayısıyla git anlaş. Apaçık bir insanlık suçu işliyorsun yarın biz olmasak bile başkası senden hesap sorar sayın Erdoğan. Bütün bunların anlamı acımasızlık, bir süre daha bu ülkeyi yönetebilme, ülkenin kaynaklarına çökme isteği.

Pir Sultan Abdal'ın bir sözü vardır. 'Demiri demirle dövdüler biri sıcak biri soğuktu. İnsanı insana kırdırdılar biri aç biri toktu' Bugün olan aynı şey budur işte. Pir Sultan Abdal yıllar evvel söylemiş, hala değişen bir şey yok. AK Parti iktidarı da istihdam konusunda bu yolu seçiyor. İnsanlara güvenceli istihdam sağlamak yerine yoksulluğa mahkum etmeyi, çaresizliği öğretmeyi, insanlık onurunu kırmayı tercih ediyor.

Bu eğri düzen değişecek artık biz varız. İYİ Parti iktidarında Türkiye iyileşecek.

meral akşener erdoğan iyi parti akp merkez bankası ekonomi