Meral Akşener: "Hanım kız deyince kızılıyor, sürtük deyince problem yok"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Anlat İstanbul' adlı programda konuştuğu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sürtük' sözlerine göndermede bulundu. Akşener, "Hanım kız deyince kızılıyor. Sürtük deyince problem yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Anlat İstanbul' Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' ifadesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan çevirmeni için kullandığı 'hanım kız' ifadesinin tartışılmasına göndermede bulundu.

"SÜRTÜK DEYİNCE PROBLEM YOK"

Akşener, "Hanım kız deyince kızılıyor, sürtük deyince problem yok" dedi.

Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Ben, bir genç arkadaşımız ve sosyal hizmetler konusunda uzman bir hanım arkadaşımızla ziyaret ediyoruz. Hanım kız deyince kızılıyor, sürtük deyince problem yok. Evlere izin alarak giriyoruz. İstanbul’un bazı mahallelerinde tahmin edemeyeceğiniz problemler var.

İşte bir beka sorunu da buradadır. İstanbul’un apartmanların altı ayağının izi çıkıyor. O evlerdeki çocuklarda astım, bodurluk başlamış. Çocuklar inanılmaz zayıf. O evlerin buzdolaplarını açtığınızda gördüklerinize bağıra bağıra ağlayabilirsiniz. Bol bol makarna pişiyor. Gıdaya ulaşmanın her ay ne kadar aşağı doğru indiğini görüyorsunuz. Sosyal devlet hakikaten ölmüş İnanılmaz bir derin yoksulluk var."

 

ANLAT İSTANBUL PROJESİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in partililere, "sahada olun" talimatı kapsamında İstanbul İl Teşkilatı tarafından 12 Şubat'ta İstanbullu vatandaşların sorun ve sıkıntılarının belirlenmesi için "Anlat İstanbul" projesi başlatmıştı.

Çalışma çerçevesinde her hafta sonu İstanbul'un 3 ilçesinde aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 1200 teşkilat mensubu, 400 kişiden oluşan gruplar halinde vatandaşla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinlenmişti.

Projeyi 25 Haziran'da tamamlayan teşkilat, yaklaşık 200 bin vatandaşla görüşerek hazırladığı raporu, lider Başkan Akşener'e sunulmuştu.

Meral Akşener Hanım kız Sürtük Anlat İstanbul İYİ Parti