Meral Akşener'den Tarkan göndermesi: "Gitçek, bitçek, geççek"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ve MHP'ye Tarkan'ın Geççek şarkısıyla seslendi. Akşener, "Bu ucube sistem geldiği gibi gitçek. Bu çile bitçek. Bu kabus geççek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Akşener, AKP ve MHP'ye seslenirken Tarkan'ın Geççek şarkısıyle göndermede bulundu.

Akşener, "Ağlasanız da, sızlansanız da, milletin başına bela ettiğiniz bu ucube sistem, geldiği gibi 'gitçek'. Siz isteseniz de, istemeseniz de, bu çile 'bitçek'. İYİ Parti yetkiyi aldığında, milletimize reva gördüğünüz bu kabus, elbette 'geççek" dedi

Akşener'in açıklaması şöyle:
Milletimize sırtını dönen, Cumhuriyetimizin tüm birikimlerini de yok saymayı seçen, Ak Parti iktidarının, son dönemdeki fobisi de, sanat oldu… Bu durum artık bir saplantı haline geldi. “Sanatkâr el öpmez; sanatkârın eli öpülür.” diyen, o büyük vizyondan, Sanatçılarımızı, her fırsatta yargılayan, hedef gösteren ve tehdit eden,  bir vizyonsuzluğuna geçiş yaptık. Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, Tarkan bir şarkı çıkardı.  Yaşadığımız bu kötü günlerin, geride kalacağını söyleyen, umutvar bir şarkı… Ama nedense bu şarkı, bazılarına çok ağır geldi. Bu öyle garip bir zihniyet ki; “Bu kötü günler geride kalacak” diye, şarkı söylenmesine bile tahammülleri yok. Şarkıda küfür yok. Hakaret yok. Umut var. Ama bu arkadaşların, o umuda bile alerjileri var.Kimlere alerjileri yok biliyor musunuz?

Mesela, Kendilerini eleştirmek yerine, “kuzu kuzu” oturanlara alerjileri yok. Mesela; Havuz medyasındaki “dilli düdüklere” alerjileri yok. Mesela; İhaleleri “Hüp diye” götüren, “a-acayip” müteahhitlere alerjileri yok.Aslında, Tarkan “Geççek” diye şarkı yapınca, arıza çıkarmaları çok normal. Çünkü hiç geçmesin, hiç bitmesin istiyorlar. Mesela; Türk lirasını pula çevirelim.  Enflasyonda dünya rekoru kıralım.  Ama sürdüğümüz sefa, hiç bitmesin istiyorlar.Mesela; Her yıl daha fazla vergi toplayalım. Milletin, adeta ümüğünü sıkalım.  Topladıklarımızı da, yandaşa dağıtalım.  Ama bu eğri düzen, hiç bitmesin istiyorlar.Mesela; Ne kadar beceriksiz, kifayetsiz varsa; 5 maaş, 10 maaş bağlayalım.  Yeğeni, gelini, kayınçoyu, yönetim kurullarına atayıp, zengin edelim. Ve bu utanmazlık hiç bitmesin istiyorlar.Buradan iktidara seslenmek istiyorum; Türkiye’de herkes, sanatını icra etmekte özgürdür.

Kimi neşeli müzik yapar, kimi protest müzik yapar. Kimi över, kimi eleştirir. Size düşen, aynı rahmetli Özal gibi, aynı rahmetli Demirel gibi, onlara saygı göstermektir. Bu kadar basit.

Bu ülkenin sanatçısıyla, bu milletin dinlediği müzikle uğraşacağınıza, oturun kendi işinizi yapın. Bu ülkenin sorunlarını, milletin dertlerini çözmenin peşinde koşun. En azından giderayak, bu millete bir faydanız dokunsun. Çünkü, er ya da geç, o sandık “gelcek”. Ağlasanız da, sızlansanız da, milletin başına bela ettiğiniz bu ucube sistem, geldiği gibi “gitçek”. Siz isteseniz de, istemeseniz de, bu çile “bitçek”. İYİ Parti yetkiyi aldığında, milletimize reva gördüğünüz bu kabus, elbette “geççek”.

 

akşener tarkan şarkı geççek akp mhp iyi parti