Meral Akşener'den erken seçim için 14 Mayıs'ı işaret eden Erdoğan'a tek cümlelik yanıt

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim tarihi için 14 Mayıs'a işaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir" diyerek işaret ettiği seçim tarihine (14 Mayıs) ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den ilk yanıt geldi.

Akşener,  Erdoğan'ın sözlerine karşılık Twitter hesabından "Mayıslar Bizimdir!" paylaşımı yaptı. 

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı mesajını vererek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de, 'Yeter söz milletindir' diyerek, milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Aynı şekilde rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde, 'Türkiye'ye çağ atlatma' vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştı. Biz de, 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek, özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteği ile hükümete gelmiştik. Şimdi de, 'Yeter söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek, 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini tayin hakkını da milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz, 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine, 'yeter' diyecektir." 

 

meral akşener erken seçim 14 mayıs erdoğan haber iyi parti