Meral Akşener'den Erdoğan'a tepki: "Hayvan mıyız, bitki miyiz?"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her türe saygı duyarız" sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Bu nasıl saygısızlıktır. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Allah'ın yarattığı kuluz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir'de vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, burada vatandaşlara seslendi.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Alevilere saygı duyarız, her türe saygı duyarız" sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Bu nasıl saygısızlıktır. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Allah'ın yarattığı kuluz" dedi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Birbirimize düşman edilen bir dil var. Ben bunu reddediyorum. Mesala dün sayın Erdoğan, Ankara'da "Alevilere saygı duyarız, her türe saygı duyarız" Bu nasıl saygısızlıktır. İnsanız, biz insan. Sünni'siyle, Alevi'siyle insanız. Ne demek tür, tür ne demek... Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Biz insanız Allah'ın yarattığı kuluz. Bir başkası çıkıyor diyor ki, "Millet İttifakı kazanırsa, erkek erkeğe evlilik olurmuş." Bu nasıl bir fantezidir. Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum. Böyle devlet yöetilemez."

Meral Akşener Erdoğan