Meral Akşener'den Erdoğan'a "Sürtük" tepkisi: "Bu hakareti denize dökülmesini unutamayan Yunan etmedi"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın "Sürtük" açıklamasına tepki gösterdi. Akşener, "Bu hakareti denize dökülmesini unutamayan Yunan etmedi. Bu hakareti geçmiş yenilgilerini unutmayan bir İngiliz de etmedi. Bu hakareti bu ülkenin Cumhurbaşkanı etti" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürtük" açıklamasına tepki gösterdi.

Akşener, "Bu hakareti denize dökülmesini unutamayan Yunan etmedi. Bu hakareti geçmiş yenilgilerini unutmayan bir İngiliz de etmedi. Bu hakareti bu ülkenin Cumhurbaşkanı etti" dedi.

Meral Akşener şöyle konuştu:
"Bir sandıklı siyasi ömürleri kalanların acınası çırpınışlarına, kaçınılmaz sonlarını görenlerin hezeyanlarına, koltuğunu korumak için tüm değerlerini kaybedenlerin hakaretlerine maruz kaldığımız bir haftayı daha geride bıraktık.

Artık pis dillerini, öfkelerini, nefretlerini açık etmekten çekinmiyorlar. Millete hesap vereceğine hesap soran, hak yiyeni savunan kirli bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Sayın Erdoğan ve arkadaşları sayesinde bugün acaba ne olduk diye uyanıyoruz. Bugün acaba hangi hakarete maruz kaldık diye meraklanıyoruz.

Tarihin her döneminde aziz olan büyük Türk milleti, AK Parti iktidarı nezdinde bir gün hain, bir gün terörist oluyor, bir gün nankör oluyor, bir gün vicdansız oluyor, bir gün cibiliyetsiz oluyor.

Geçtiğimiz hafta da hiç utanmadan, sıkılmadan, zerre duraksamadan bu aziz millete ‘çürük ve sürtük’ dendi. Bu hakareti denize dökülüşünü unutamayan bir Yunanlı etmedi. Yazıklar olsun.

“SEN YEMİNİNİ BOZDUN SAYIN ERDOĞAN”
Sen bu ülkenin cumhurbaşkanı seçildiğinde bir yemin ettin. Bu yemini namusun ve şerefin üzerine ettin. Hani senin nerede yeminin? Hani nerede milletin huzuru ve refahı? Nerede adalet? Nerede Atatürk İlke ve İnkılapları? Sen yeminini bozdun Sayın Erdoğan. Kibrinin esiri olup, hakikate kör olurken bozdun. İktidar sarhoşu olup, Meclisimizi vesayetin altına alırken bozdun. Milletin hazinesini yandaşlarına peşkeş çekerken bozdun.

Şimdi senin istediğin gibi yaşamıyor, konuşmuyor diye demokrasiyi, adaleti savunuyor diye seni beğenmiyor, istemiyor, oy vermeyi de düşünmüyor diye milletimize hakaret ederek bozdun. Sen kendi egonu ‘hak ettikleri teşhisi koydum’ diye şişirmeye devam et. Sen bu hakareti sadece ‘gezici’ diye yaftaladıklarına ettiğini sanmaya devam et. Ben seni acı gerçekle yüzleştireceğim."

 

akşener erdoğan akp sürtük