Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı adaylığı ve 6'lı masa sorularına yanıt

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu canlı yayında 6'lı masa ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara dikkat çeken yanıtlar verdi.

Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimler öncesinde Cumhur İttfakı adayının Erdoğan olduğunu duyururken 6'lı masa henüz adayını açıklamadı.

FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat adlı programda İlker Karagöz’ün konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sorulara net yanıt verdi.

2 SORUYA "HAYIR" DİYE YANIT VERDİ

“Altılı Masa’da çatlak var mı?”, “İYİ Parti’de masadan kalkmak gibi bir yaklaşım var mı?” sorularını “Hayır” diye yanıtlayan Akşener, “Aday liderler masasından mı olacak” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Cumhurbaşkanı adayının bu masadan çıkacağını ilk olarak Kılıçdaroğlu dile getirdi. Biz o masada bulunanlar olarak bunu olumlu bulduk. Dolayısıyla karar masadan çıkacak. Yani karar masadan çıkacak. Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek. Tartışacağız, biz Cumhur İttifakı gibi değiliz. Altılı Masa bir ortak akıl platformu.”

"DERDİM PARLAMENTER SİSTEME DİKKAT ÇEKMEKTİ"

Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart’ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi. Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hâlâ tek adaylığa gidilmeli gerektiğini düşünüyorum.

Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı’nın adayı olacak. Olması gereken bu.

TUNÇ SOYER’İN AÇIKLAMASI

"Atatürk’ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum."

Meral Akşener Cumhurbaşkanı adaylık 6lı masa