Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "Adayımızı duyuralım!"

TAKİP ET

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu. 

Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Küçükkaya'nın sorularını yanıtlarken 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirledikleri adayı 13. Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Akşener, “Ben 24 Haziran seçimlerini yaşayıp oradan ders çıkarıp, 31 Mart projesi üzerinde Sayın Kılıçdaroğlu ile bir iddia ortaya koymuş bir siyasetçiyim. Sayın Erdoğan'la bir derdim yok, Sayın Kılıçdaroğlu'nun da düşmanı değil ama bu ucube sistem Türkiye'nin düşmanı. Bu sistem düşmanı, dolayısıyla bu sistemin değişmesi lazım” dedi. 

Akşener, parlamenter sistem için Cumhurbaşkanlığının kazanılması gerektiğini belirtirken “Türkiye'nin önünü tıkayan şahıs ben olmayacağım” ifadesini kullandı.

Akşener, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nefsine hâkim olacağını belirterek “Bizim almamız gerekiyor, ona bağlı olarak da parlamenter sisteme geçiş takvimini bağlamamız gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu acelesi yok diyor isim bildirmekle ilgili. İttifakı ve ilkeleri söylüyor, katılıyorum” açıklamasında bulundu. 

“SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLAYIN, ADAYI DUYURUALIM”
Öte yandan herkesin Cumhur İttifakı’nın adayını merak ettiğine dikkat çeken Akşener, “Cumhur İttifakı adayı merak ediliyor çünkü bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. Çok merak ediyorlarsa seçim kararını hemen alsınlar biz de açıklayalım" şeklinde konuştu.

meral akşener cumhurbaşkanı iyi parti ittifak