Meral Akşener'den AKP ve HDP görüşmesi hakkında ilk yorum: Açılımcılar kumpanyası yeniden başlıyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ve HDP görüşmesi hakkında ilk kez konuştu. Akşener, "Kadere bakın kimler kimlerle bir araya geldi! Resim iyice netleşti, saflar belli oldu. İktidar hedefi için ilkeler, değerler hikaye, at pazarlığı şahaneymiş. Açılımcılar kumpanyası…Biz aslında bu ilkesizliği, bu omurgasızlığı yeneceğiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında  açıklamalarda bulundu. Akşener, AKP ve HDP görüşmesi hakkında ilk kez konuştu.

Akşener, "Açılımcılar kumpanyası yeniden seyircilerle buluşuyor. Sufle çalışmasını bırakıp yeniden resim vermeye başladılar. Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir süredir, fellik fellik, bir arayış halindeydi. Arıyordu, tarıyordu, bir türlü bulamıyordu. Sonunda muradına ermiş. 6’lı masanın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet, HDP’yi, kendi bakan ve milletvekillerinin, yanında bulmuş" dedi.

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; “Açılımcılar kumpanyası”, yeniden seyircisiyle buluşuyor.

AK Parti ve HDP milletvekilleri, Erdoğan'ın direktifleriyle başlayan, anayasa yapım süreci için, bir araya gelip, oldukça mutlu, neşeli bir görüntü vermişler. Ne diyelim Allah bozmasın.

Erdoğan, 6'lı masanın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet, HDP'yi, kendi bakan ve milletvekillerinin, yanında bulmuş. Bu yüzden, 2023 seçimlerinde; sadece Sayın Erdoğan'ı yenmeyeceğiz. Biz aslında, bu ilkesizliği yeneceğiz.

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir süredir fellik fellik, bir arayış halindeydi. Arıyordu, tarıyordu, bir türlü bulamıyordu. Sonunda muradına ermiş. 6'lı masanın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet HDP'yi kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş.

Ama görüyorum ki, bu tablonun içinde barındırdığı çelişkileri, anlamakta zorluk çekenler, garipseyenler var. Hatta, AK Parti'yi içine düştüğü tutarsızlıktan dolayı, eleştirenler de var. Ama açıkçası, biz bu durumu, hiç garipsemedik.

Çünkü biz, Sayın Erdoğan'ı çok iyi tanıyoruz. Kendisinin, sadece koltuğu sallanana kadar var olan, vatanseverliğini, biz en başından beri biliyoruz. Hatırlayın, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçebilmek için, PKK ile yürüttüğü, “Açılım Süreci'ni”, o başlatmıştı.

Hatırlayın; Oslo'yu o planlamıştı. Habur'da konfetileri, o patlatmıştı. Hatta teröristlere, lahmacun partileri bile vermişti. Hatırlayın; İstanbul seçimlerini kazanabilmek için, teröristbaşının mektubunu, devletin kanalında, yine o okutmuştu.

Çünkü Sayın Erdoğan için PKK'yla masaya oturmak ile PKK'ya karşı mücadele etmek arasında, ideolojik bir fark yok.

Çünkü onun tek bir ideolojisi var; o da, “iktidarda” kalmak. Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan'a, iktidarı müjdeleyen şey, açılım süreci olsaydı; geçtim HDP'yi, bugün, PKK'yla müttefik olurdu.

Bakın, Sayın Erdoğan, en başından beri ne demokrasiye, ne sivilleşmeye, ne çözüme, ne de terörle mücadeleye inandı.

Çünkü; onun ve çevresindekilerin, bu tür fikirlerle, ideallerle, siyasi programlarla ve tutarlılıkla, işi yoktur. Yeter ki, kendi işleri görülsün, her türlü kılığa girerler. Düzenleri sürsün diye, her şeyi mubah görürler.

Bu yüzden, biz 2023 seçimlerinde sanıldığının aksine, sadece Sayın Erdoğan'ı yenmeyeceğiz. Biz aslında bu ilkesizliği yeneceğiz.

Biz aslında, bu omurgasızlığı yeneceğiz. Biz aslında iktidarını korumak için bir gün FETÖ'yü, bir gün PKK'yı muhatap almaya bile razı olan ve bu işbirliklerinin acı sonuçlarını ödememek için de şekilden şekille giren, bir büyük iki yüzlülüğü yeneceğiz."

Meral Akşener Erdoğan