Meral Akşener'den AK Gençlik Avcılar'ın paylaşımına tepki: "Bu zihniyet İstanbul'u kaybetti, o günden beri kendini toparlayamadı"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul'daki metrobüs kazası ardından AK Partili gençler tarafından bölgede çekilen bir videoyu izlediğini söyledi. Akşener, "Bu zihniyet İstanbul'u kaybetti, o günden beri kendini toparlayamadı. Gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor" diye ekledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Akşener, “Bugün sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışının ortaya konduğu bir açılıştayız” dedi. Bütün Türkiye gibi, İstanbul'u da ilçe ilçe dolaştığını ve birçok insan hikayesine tanık olduğunu belirten Akşener, şahit olduğu derin yoksulluk hikayelerinden bir bölümünü katılımcılarla paylaştı. Özellikle çocuklar, gençler ve kadınların derin yoksulluğu daha yakıcı bir şekilde yaşadığına dikkat çekti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin hem insan hem de ekonomik kaynağı olduğunu ancak israf, kayırmacılık, liyakatsizlik ve yandaş kayırma gibi pek çok olumsuzluğun ülkedeki kaynakları erittiğini ve insanları umutsuzluğa sevk ettiğini söyledi. Akşener, “Maalesef devletin sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz. Bunu sağlayan da partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. İstanbul'u kaybetti, o günden beri kendini toparlayamadı. Gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor" dedi.

SOSYAL DEVLET OLMA ÖZELLİĞİNİN HIZLA KAYBOLDUĞU BİR DÖNEMEÇTEYİZ

Akşener, “Belediyecilik, belediyecilik hizmetleri çok güzel. Ama sosyal belediyecilik de çok çok çok güzel. İkisini birleştirmek harika bir durum. Evet, Türkiye'nin kaynakları var. Türkiye'nin hem insan kaynağı var hem ekonomik kaynağı var. Ama Türkiye'de israf, Türkiye'de kayırmacılık, Türkiye'de liyakatsizlik, Türkiye'de yandaş kayırma gibi pek çok olumsuzluğun Türkiye'deki kaynakları erittiği, insanları umutsuzluğa sevk ettiği ve maalesef devletin, sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz. Bunu sağlayan da partili cumhurbaşkanlığı sistemidir” dedi.

"BU ZİHNİYET İSTANBUL'U KAYBETTİ"

Devletin kurumlarının birbiriyle rekabet eden değil, dayanışan bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Akşener, sözü, dün akşam saatlerinde Avcılar’da yaşanan metrobüs kazası sonrasında AK Parti Gençlik Kolları üyesi gençler tarafından sosyal medyada yayılan asılsız iddialara getirdi. “O genç kızımızın videosunu ben de izledim” diyen Akşener, “Allah şahittir, kalbim yarıldı. Şimdi bu çocukları buralara ittiren, buralara bu konuşmaları yaptıran bir zihniyet var. Bu zihniyet, İstanbul'u kaybetti. O günden beri kendini toparlayamadı ve gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor."

"BU, YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR DEMEK"

Belediye eliyle yapılan yardımların önemine de değinen Akşener, “İsterdik ki herkesin hayatı rahat olsun. Belediyelerimiz de somut hizmetler yapsınlar ama maalesef ikisinin dengelenmesi gereken bir Türkiye. Kaynaklarının berhava edildiği, insanlarının görülmedi ve ‘fakir var, açlık var’ dediğinizde ‘yalan söylüyorsunuz, tiyatro yapıyorsunuz’la suçlanılan bir Türkiye. Bu ne biliyor musunuz? Bu, yolun sonu görünüyor demek” diye konuştu.

meral akşener gündem ibb ekrem imamoğlu ak gençlik avcılar