Meral Akşener: "CHP'yi destekleyen kişilere bir şımarıklık çöktü

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOGG davetine yanıt verdi. Akşener, "Önceden planlamış programım var. Benim yerime vekalet eden Koray Aydın gidecek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim'deki TOGG davetine yanıt verdi. Akşener, "Davet yeni geldi. Önceden planlamış programım var. Onu iptal edemeyeceğim. Ama biz bu tür davetlere üst düzey bir arkadaşımız göndeririz. Bu seferde siyasi işler başkanımız benim yerime vekalet eden Koray Aydın gidecek" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun davete katılmayacağını açıklamıştı.

“SURİYELİLER BURAYA GELİNCE BÖLGELER PKK’NIN ELİNE GEÇTİ”

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayıların değiştiği bir yekpare grup Türkiye’ye geldi. Bunun çok problemi var. Biz kapılara açarak buna sebep oldu. Arap nüfus buraya geldi, buna karşılık orası YPG’nin yani bir nevi PKK’nın eline geçmiş oldu.

2019’du ilk söylediğimde sayın Erdoğan’a ‘Sende bir ergen siniri var, bozuksun tamam anladık’ çünkü ilişkileri bireysel kabul ediyor. Türkiye eşittir benim diyor. Devlet benim diyor. Bütün bunlar Putin’le, Biden’la olan ilişkilerine yansıyor. Ben inanamıyorum yaşlı başlı erkekler ‘Beni çok sever, kadim dostum’ diyor. Böyle bir şey yok uluslararası ilişkilerde.

2019’da beni gönderselerdi ben Esad’la konuşur sığınmacıları gönderirdim. Şimdi de göndereceğiz.

“KILIÇDAROĞLU’NUN HELALLEŞME YOLCULUĞUNA SAYGIM VAR AMA…”

Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü tutumuna söyleyecek bir sözüm yok. Sayın Kılıçdaroğlu bir helalleşme yolculuğuna çıktı. Orada da büyük saygım var. Zaman zaman bende kendimi bazı şeyleri hatırlatmakla görevli hissediyorum. Çünkü benim siyasi yolculuğum en başından beri o süreçlerle ilgili olarak yapılan her türlü eksik, gedik yanlışların karşısında durdum. Pek çok bedeller kendimize göre ödedik.

Bu çerçeve içinde bu helalleşme yolculuğuna çok büyük bir saygım var ama dediğim gibi bende başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize Belediye Başkanı, açılım sürecinde, ‘Boş yere açılım yapmayın. Bizler her seferinde bir Kürt kadını alalım ikinci eş olarak bu meseleyi çözelim’ dedi. O günlerde ben bu gökkubbeyi yıkmaya çalıştım tek kişi olarak. AKP Samsun İl Başkan Yardımcısı, ‘Başı açık kadın perdesiz eve benzer ya kiralıktır, ya satılık’ dedi. Buna da zıtladım ben. Atatürk’ün annesine hakaret edildi. Bunlarla ilgili kim helalleşecek bu ülkede? Bende bunları hatırlatıyorum.

Başörtüsü çözülmüş bir konu. Yani bunun hukuki bir alt yapısının olması, olmaması meselesi değildi. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız. Ben saygı duyuyorum elbette sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tavrına ama bugün neyi tartışıyoruz? Anayasaya koyulmayı, başörtüsü içinden yeni bir kavgayı tartışıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun duruşunu biliyoruz zaten. Bence gerek yoktu.

“REFERANDUM ERDOĞAN’IN ‘ŞU ANDA AKLINA’ GELDİ”

Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, somut kavrama iki eliyle sarılıyor. Anayasalar bu Meclis’te olmaz çünkü gidiyor, seçime kalmış 7-8 ay… Böyle bir durumda anayasalar vaattir. Seçime giderken bunları söylersiniz, kazandıktan sonra da bu vaadi yerine getirirsiniz. 2010’da aklına gelmemiş sayın Erdoğan’ın, 2017’de de aklına gelmemiş, şu anda aklına geldi. Derhal seçim kararı alsınlar, bu vaatle gitsinler, seçimi kazanırlarsa yerine getirirler. Bizim bakış açımız bu.

'PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK' TARTIŞMASI

"Doğrudur. Algılar olgular bunu sağlar. Bir şımarıklık çöktü ama siyasilere değil. Genellikle CHP'yi destekleyen ve onu tanzim etmeye çalışan insanlarda... Sağcılar diye bir kavram çıktı. İpin ucu kaçtı. Gazetecilik yapan insanlar olmayan şeyleri söylediğinde incinir insanlar.

CHP'den gelen 15 milletvekili öyle hale döndü ki bu arkadaşlar tarafından.... O 15 milletvekilinin herkese en önemlisi Türkiye'ye faydası oldu. CHP'nin anti demokratik olarak kabul edilen algısını yıkan bir iştir. Teklif eden benim, kabul eden Kemal bey. Masaya davet ettiniz geldik. Sağcı istemiyorsanız etmeyin kardeşim. Problem yok biz bunları anlıyoruz ama sonuçları itibariyle bu zararı herkes görür. Kazanılamadığı taktirde bu zararı herkes görür."

Meral Akşener TOGG Erdoğan 29 Ekim İYİ Parti