Meral Akşener, bayramın birinci gününde Malatya'da: "Türkiye'ye dair bir hayalim var"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, "Ülkemizi kutuplaşmadan çıkaracak bir hayalim var. O hayalim de bugün birlikte buluştuğumuz bu sofradır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlarla buluştu.

Akşener, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bu güzel günde sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Benim Meral Akşener olarak Türkiye'ye dair bir hayalim var. 21 yıldır bitmeyen bi döngü içerisinde koltuklarını korumaya çalışanlara karşı bir hayalim var. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara karşı, onları insanlığa davet etmek için bir hayalim var. Ülkemizi kutuplaşmadan çıkaracak bir hayalim var. O hayalim de bugün birlikte buluştuğumuz bu sofradır.

Böyle bir ev hayal edin; kavganın, tartışmanın, gerilimin olmadığı bir ev. Birbirini dinleyen ve anlayan konuşan insanların olduğu bir ev. Herkesin oturduğu o sofranın olduğu, yeğeni eşit, suyunu eşit paylaşan bir ev... 14 Mayıs, hepimiz için böyle bir ev olacak. Yepyeni bir güneş doğacak. Tüm Türkiye'ye bahara kavuşacak. Beton bloklara saklanan ahlaksızlık tarih olacak. Sorumsuzluk tarih olacak ve Türkiye tarih yazacak.

Çünkü 15 Mayıs'ın şafağında çocuklarımızı açlığa mahkum etmek tarih olacak. Çünkü 15 Mayıs'ın sabahında doğan güneş ile birlikte tek adam sistemi tarih olacak. Şunu asla unutmayın ki bu seçim, kişiler arasındaki rekabet seçimi olmayacak.

Bugün Sinan Ateş'in katillerine göz yumanlar var, diğer tarafta Sinan Ateş'in katillerine susmayanlar var. Bir tarafta Sinan Ateş'in katillerini saklayanlar var, bu tarafta Sinan Ateş cinayetinin hesabını soracaklar var...

Bu ülkenin nüfus cüzdanına sahip olan her bir bireyi bu ülkenin ağasıdır, paşasıdır...

Milletimiz, İYİ Parti'yi birinci, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu da cumhurbaşkanı yapacak. Önümüzdeki sene büyük bir bayram sofrasında bütün Türkiye, bir araya geleceğiz, tarih yazacağız."

Meral Akşener Malatya