Meral Akşener: AKP işsizliği çözmeyi denemiyor, insanlık suçu işliyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği Kalkınma Kongresi'nin açılışında konuştu. Akşener, "AKP Suriyeliler olmazsa sanayi çöker diye düşünerek Türk işçilerinin yerine onları alıyor ve bir insanlık suçu işliyor. AKP işsizliği çözmeyi denemiyor" ifadeleri kullandı.

İstanbul’da İYİ Parti'nin düzenlediği Kalkınma Kongresi'nin açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, işsizlik üzerinden AKP'ye yüklendi.

Akşener, "AKP Suriyeliler olmazsa sanayi çöker diye düşünerek Türk işçilerinin yerine onları alıyor ve bir insanlık suçu işliyor. AKP işsizliği çözmeyi denemiyor" dedi.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle;
"Gençleri çocukların yoksulluklarını anlatmak benim için çok zor. Kent ile köy arasından yaşanan zorlukları anlatmak çok zor. TÜİK verilerine göre yoksulluk 2006 yılında 20 milyonken şimdi 23 milyona yükselmiş. 10 milyon insanımız aç. Gençlerimiz, çocuklarımız en yoksul yüzde 20’lik dilimde yaşıyor.

16-18 YAŞINDAKİ GENÇLERE AYLIK 1000 TL DESTEK PROJESİ
Derin yoksullukla mücadele kapsamında şimdiye kadar 2 proje hazırladık. Rüzgar gülüydü çocuklara kahvaltı verilen 1. proje… 2. proje ise 16-18 yaşındaki tüm gençlerimize aylık bin lira destek sağlamayı planladığımız proje.

Gelir eşitsizliği arttı. Gençlerimiz ümitsiz. Demokrasi profilinden hızla çıkıyoruz. Yeni adımlar atmak istemiyor. İktidar genç işsizliği, eğitimsizliği görmezden geliyor… AKP çapsızlığı ile bütün bunlara kayıtsız kalıyor. Biz bunlara kayıtsız kalmayacağız. Fırsat eşitliğini sağlayacağız kadının, gencin görmezden gelinmediği bir Türkiye inşa edeceğiz.

“AKP İNSANLIK ŞUÇU İŞLİYOR”
AKP Suriyeliler olmazsa sanayi çöker diye düşünerek Türk işçilerinin yerine onları alıyor ve bir insanlık suçu işliyor. AKP işsizliği çözmeyi denemiyor.

EĞİTİM POLİTİKASI
Çalışanlarımızın yarısı asgari ücret alıyor. Böyle kalkınma olmaz. Böyle ülke olmaz. Nasıl çözeceğiz?

İyi eğitim politikalarımızı açıklayacağız. Beceri uyumsuzluğunu nasıl gidereceğimizi anlatacağız. Beyin göçü problemimiz var. Biz kendi yeteneklerimizi ülkemizi terk etmelerine sadece seyirci kalıyoruz. Genç yeteneklerimizi ülkemizde tutmak için öncelikle girişimciliği özendirmeliyiz. Girişimcilik ekosistemini zenginleştirmek istihdam problemimizi hafifletecektir.

akşener iyi parti istanbul kalkınma kongresi suriyeli işsizlik ekonomi meral akşener