Menzil'de cemaat üyelerinin Muhammed Saki'den tövbe alma anları böyle görüntülendi

TAKİP ET

Menzil'de tövbe alma anları görüntülendi. Muhammed Saki böyle tövbe verdi: "Ya Rabbi, bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Ben kabul ettim, Gavs hazretlerini kendime şeyh kabul ettim."

Menzil tarikatı lideri Abdülbaki Erol'ün ölümü sonrası üç oğlu arasında bir süre 'liderlik' tartışmaları yaşanmış ve Abdulbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu olan Muhammed Saki Elhüseyni cemaat içindeki baskınlığıyla birlikte ön plana çıkmıştı.

Cemaat içinde ağırlığını iyice ortaya koymaya başlayan Muhammed Saki, Menzil'de cemaat üyelerine tövbe vermeye devam etti.

Ortaya çıkan görüntülerde Muhammed Saki'nin tövbe verme anları dikkat çekti. Mezil'in en önemli şartlarından biri olan tövbe alarak şeyhe bağlanma ritüelinin gerçekleştiği anlarda Muhammed Saki'nin cemaat üyelerine "Ya Rabbi, bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Ben kabul ettim, Gavs hazretlerini kendime şeyh kabul ettim." sözlerini tekrar ettirdiği görüldü.

Son zamanlarda özellikle Menzil içerisinde görüntü alınmasına izin verildiği ve cemaat üyelerine müdahale etmekten kaçınıldığı bilinirken cemaat üyelerinin aldığı görüntü kayıtları gündemde geniş yankı uyandırıyor.

NE OLMUŞTU?

Menzil tarikatının 1993 yılından bu yana liderliğini yapan ve Gavs-ı Sani Abdulbaki Elhüseyni olarak bilinen Abdulbaki Erol’un ölümünün ardından yeni liderin kim olacağı tartışmalara konu olmuştu.

Menzil Köyü’nün merkezinde camide açıklama yapan Abdulbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni, “tövbe yetkisi”nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide “irşat” faaliyetlerini sürdüreceğini söylemişti. Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Saki Elhüseyni, bugüne kadar “verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini” ve “tümünün yenilenmesi gerektiğini” dile getirmişti. Ayrıca Mezilde'ki bir camide çekilen görüntülerde Muhammed Saki Elhüseyni'nin camiye girdiği sırada cemaati mensuplarının çıkardıkları sesler dikkat çekmişti.

Son olarak Muhammed Saki Elhüseyni'ye bağlılıklarını bildirmek isteyen cemaat üyelerinin el öpmek için oluşturduğu yoğunluk ve Saki'nin bu durum karşısında iki elini birlikte öptürmesi kameralara yansımış ve o anlar gündem olmuştu.