Memur Teoman kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu twitter videosunda selam gönderdi

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.00'da yayınladığı videosunda selam gönderdiği vatansever bürokratlar arasında "Memur Teoman"a ayrıca yer verdi. Kılıçdaroğlu'nun ikinci kez selam gönderdiği Memur Teoman kimdir, işte detaylar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı videoda AKP'ye yönelik yolsuzluk iddialarında bulundu. Yaklaşık 3 milyar liraya verilen ihalenin iptal edilerek 9 milyar liraya AKP'ye yakınlığıyle bilinen 5'li şirketler grubuna verildiği söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Memur Teoman'a selam gönderdi.

Kılıçdaroğlu'nun daha önce de gündeme getirdiği Memur Teoman kimdir?

DAHA ÖNCE 4 DAKİKALIK VİDEOSUNDA ADINI ANMIŞTI
Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara seslendiği 4 dakikalık videoda, 17-25 Aralık soruşturmalarında gündeme gelen 'Memur Teoman'a "Seni de unutmadık kardeşim" diyerek selam söyledi. Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında da Memur Teoman'dan bahsetti. Peki Kemal Kılıçdaroğlu'nun selam gönderdiği 'Memur Teoman' kimdir? İşte detaylar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bürokratlara tarih vererek uyarıda bulundu. TÜGVA'ya yönelik 'torpille kadrolaşma' iddialarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanun dışı emirlere' uymamaları için çağrı yaptı ve "Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu videonun sonunda ise 'Memur Teoman'a selam söyledi. Kılıçdaroğlu, "Seni de unutmadık kardeşim. Aklımızdasın, gönlümüzdesin. Hakkını alacaksın" dedi. Peki Memur Teoman kimdir? İşte detaylar...


MEMUR TEOMAN KİMDİR?
Türkiye'de 17-25 Aralık olaylarından sonra rüşvet almayı ısrarla reddettiği ortaya çıkan kahraman memur Teoman Coşkun Dudak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışıyor.

Reza Zarrab'ın sahte belge ile Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye sokmaya çalıştığı altınları fark eden ve bunlar hakkında tutanak tutan  "Memur Teoman" İstanbul' dan Gaziantep'e tayin edilmişti.

Memur Teoman, daha sonra terfi alarak Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı oldu.

Artvin Hopa doğumlu olduğu öğrenilen Teoman Coşkun Dudak, adını, 17-25 Aralık soruşturması kapsamında Reza Zerrab'ın yaptığı iddia edilen bir konuşma sonrası duyurmuştu.

Reza Zarrab'ın, kendisinden rüşvet almayan Teoman Dudak için "Teoman'a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor" diye yakındığı, haber konusu olmuştu. Bu gelişmelerin ardından Teoman Coşkun Dudak sosyal medya üezrinde Memur Teoman adı ile ünlendi.

TBMM'DE MEMUR TEOMAN AÇIKLAMASI
"O küçük video kaydında 'Memur Teoman'a selam göndermiştim. Reza Zarrab rüşvet verip geçirin gümrükten diyor. Memur Teoman rüşvet almıyor diyorlar. Ne yaptılar? Rüşvet almayan memur Teoman'ı sürdüler. Maraş'ta Ekinözü Belediyesi'nde bir zabıta memuru var. Yolsuzluklar görüyor, gidip savcıya ifade veriyor. Savcı soruşturma açıyor, belediye başkanının ilk işi o zabıtanın işine son vermek oluyor. Nasıl memur Teoman'a saygı duyuyorsam, Ahmet Yardımcı'ya da bu saygıyı duyuyorum.

memur teoman kemal kılıçdaroğlu chp reza zarrab 17 25 aralık akp