Memleket Partisi milletvekillerinden TBMM'de Cumhur İttifakı'na destek!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sigara ve otomobildeki ÖTV'yi 3 kat artırabilme yetkisi veren Vergi Usulü Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilmişti. Teklifin kabulü için yapılan oylamada Memleket Partisi milletvekillerinin Cumhur İttifakı'na destek verdiği ortaya çıktı. İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de onaylanarak yasalaşan ergi Usulü Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifinin oylamasına ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

İKİ MİLLETVEKİLİNDEN AKP'YE DESTEK
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tütün ürünleri ve araçların ÖTV'lerini üç katına kadar artırma yetkisinin verildiği TBMM'deki oylamada Memleket Partisi'nin 2 milletvekili Cumhur İttifakı'na destek verdi. 

ÇELEBİ'DEN AÇIKLAMA
Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelebi, "65 maddelik teklifin tamamına evet ya da hayır denmektedir. Teklifin genelinde vatandaş lehine ve kurumların ihtiyaçlarına dair bazı düzenlemeler olduğu için evet verilmiştir. Elbetteki bunun gibi birkaç maddeye karşıyız" dedi.

TBMM'deki oylamaya katılmayan milletvekili sayısı da dikkat çekti. İşte oylama sonuçları:

 

memleket partisi muharrem ince meclis tbmm akp mhp