Melih Gökçek: "Soğan ve patates fiyatlarındaki artış Erdoğan'ın düşmesini isteyenlerin oyunu."

TAKİP ET

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından "Soğan ve patates fiyatlarındaki artış tamamen Erdoğan'ın düşmesini isteyenlerin oyunu" paylaşımı yaptı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, soğan fiyatlarındaki artışla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Gökçek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Soğan ve patates fiyatlarındaki artış tamamen Erdoğan’ın düşmesini isteyenlerin oyunu... Yüzde yüz kanaatim budur."

BAKANLIKTAN SOĞAN AÇIKLAMASI

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da soğan üretimi ve piyasaya arzı ile ilgili açıklama geldi. 

Son on yıllık ortalamalara göre, yılda 2 milyon 100 bin ton kuru soğan üretildiğinin belirtildiği açıklamada 2022 yılı kuru soğan üretiminin 2 milyon 350 bin ton olarak gerçekleştiği aktarıldı. 

Açıklamada, TÜİK'ten alınan verilere göre "2021/2022 pazarlama yılında yurtiçi kullanım miktarı 2 milyon 87 bin ton ve yeterlilik oranımız yüzde 114,7’dir. Bu veriler dikkate alındığında ihtiyacımızı karşılayacak düzeyde kuru soğan üretiminin gerçekleştirildiği görülmektedir. Sahip olduğumuz arazi varlığı ile farklı coğrafi bölgelerimizde değişen iklim özellikleri, ülkemizin bir bölgesinde ekim yapılırken bir başka bölgemizde hasat yapmaya imkân vermektedir. Böylece halkımızın gıda ihtiyacı kesintisiz bir şekilde karşılanmaktadır." denildi.