Melih Gökçek'e tazminat şoku: BELKO'ya tazminat ödeyecek!

TAKİP ET

Görevinden istifa ettirilen ABB eski başkanı Melih Gökçek'in, Beyaz TV'de katıldığı bir programda Belediye şirketi olan BELKO ile ilgili sözleri nedeniyle açılan davada 20 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

Görevinden istifa ettirilen ABB eski başkanı Melih Gökçek, 3 Ocak 2021'de Beyaz TV’de katıldığı bir programda Belediye şirketi olan BELKO’nun soğuk asfalt sathi kaplama işini aldığını, sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döküldüğünü ve şirketin 795 km’lik işin yalnızca 100 km’sini yapıp kalanını yapmadıklarını iddia etti. 100 km’lik asfaltın darmadağın olduğunu ve ihalede 40 milyon lira kamu zararı olduğunu söyleyen Gökçek hakkında açılan davada BELKO’ya 20 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

Gökçek, Beyaz TV’de katıldığı bir programda Belediye şirketi olan BELKO’nun soğuk asfalt sathi kaplama işini aldığını, sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döküldüğünü ve şirketin 795 km’lik işin yalnızca 100 km’sini yapıp kalanını yapmadıklarını iddia etti. 100 km’lik asfaltın ise darmadağın olduğunu ve ihalede 40 milyon lira kamu zararı olduğunu söyleyen Gökçek hakkında açılan BELKO şirketi yalan beyanda bulunmaktan dava açtı.

Davada, ihalede sekiz firma arasında en düşük teklifi veren firma olarak BELKO’nun ihaleyi kazandığın, yaklaşık maliyetinden 23 milyon TL daha düşün bedelle ve %20,11 kırım oranıyla işin alındığının altı çizildi.

BELKO’nun dilekçesinde, Karayolları Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere uygun şekilde ve 89 günlük rekor bir sürede 741 km asfalt sathi kaplama yollarının tamamlandığı, bütün muhtarların da teşekkür mektupları yazdığı ve %19.81 iş artışı yapıldığı vurgulandı. Asfaltın fiyatları bakımından ise iddialarının aksine sıcak asfalta göre %56,78 ve çift kat sathi kaplamaya göre ise %42,07 oranlarında daha ucuza yapıldığı belirtildi.

Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karara göre, Gökçek’in BELKO’ya 20.000 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Bu karar ile Gökçek’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, iftira düzeyinde olduğu ve belediye şirketi BELKO’nun ticari itibarının haksızca zedelendiği resmen tespit edildi.
 

melih gökçek tazminat belko asfalt