Melih Bulu, akademik makaledeki özgeçmişine Boğaziçi Rektörü yazdı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun "Avrupa genelinde elektrikli araçlar ne kadar eko-verimli? Bölgeselleştirilmiş bir yaşam döngüsü değerlendirmesi tabanlı eko-verimlilik analizi" adlı makale çalışmasında akademik özgeçmişe "Rektör, Boğaziçi Üniversitesi" yazıldığı görüldü.

AYKIRI/ FURKAN ULUDAĞ
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu'nun 5 Nisan 2021 tarihinde "Avrupa genelinde elektrikli araçlar ne kadar eko-verimli? Bölgeselleştirilmiş bir yaşam döngüsü değerlendirmesi tabanlı eko-verimlilik analizi" adlı makale çalışmasında akademik özgeçmişine "Rektör, Boğaziçi Üniversitesi" yazması dikkatleri çekti. 

Wiley Only Library sitesinde yer alan çalışmada 3 Katar Üniversitesi eğitimcileri yer alırken aralarında Melih Bulu ve yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu'nun da yer aldığı görüldü. Dünya akademik yayın tarihinde akademik özgeçmişinde bir makaleye rektör yazılmasının pek alışık bir durum olmadığı bilinirken, böyle bir örnekle daha önce karşılaşılmadığı öğrenildi.

İşte o makalede yer alan ifade:


KATAR ÜNİVERSİTESİ İLE BAĞLANTISI BULUNUYOR
Melih Bulu'nun Ocak - 2019 yılında İstinye Üniversitesi Rektörü iken, Katar Üniversitesi ile de birçok çalışma ve seminer verdiği de ortaya çıktı. Dergide, 35’ten fazla ülkenin üniversite rektörlerinin ve 110 konuşmacının katıldığı Times Higher Education(THE) The Emerging Economies Summit 2019’a katıldı. College Of North Atlantic Başkanı Dr. Khalifa Al-Khalifa ile bir araya gelen Bulu'nun olası iş birliklerini değerlendirdikleri belirtildi.

Ayrıca, Katar Üniversitesi Rektörü Dr. Hassan Al-Derham ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdel Magid Hamouda ziyarette bulunan Bulu, "Potansiyel iş birlikleri konusunda yapılabilecekleri değerlendirdiler" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

melih bulu rektör katar boğaziçi üniversitesi akademik özgeçmiş