Meksika lideri Obrador makam uçağını sattı: "Yoksulluğun olduğu bir ülkede binmekten utanırım"

TAKİP ET

Meksika lideri Obrador, "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks uçağa binmekten utanırım" diyerek makam uçağını sattı. Obrador, uçak satışından elde edilecek parayı hastane yapımında kullanacaklarını belirtti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, uzun zamandır ülkede tartışmalara neden olan devlet başkanlığı makam uçağının Tacikistan'a satıldığını duyurdu.

Boeing 787 Dreamliner uçağı, eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından 2012 yılında sipariş edilmiş ve 218.7 milyon dolara alınmıştı. Ancak 2018'de iktidara gelen Obrador, uçağı "lüks" olarak nitelendirerek satmayı planladığını açıklamış ve bu karar ülkede ses getirmişti.

"BU KADAR YOKSULLUĞUN OLDUĞU ÜLKEDE LÜKS UÇAĞA BİNMEKTEN UTANIRIM"

Obrador, devlet yönetiminde tasarruf vaadiyle seçim kazandı ve yurt dışı ziyaretlerinde tarifeli uçakları kullanmayı tercih etti.

Obrador, "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bugün Twitter'da paylaştığı bir video ile Meksika'nın lüks uçağını Tacikistan'a sattıklarını duyuran Obrador, Tacikistan'ın uçağı yaklaşık 92 milyon dolara satın aldığını ve bu parayı Meksika'nın güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını belirtti.

Obrador, paylaştığı videoda "Artık Meksika siyaseti değişti. Yetkililerin eskiden firavun gibi davrandığını herkes biliyor. Artık öyle olmayacak" ifadelerini kullandı.

Meksika Obrador