Meksika'daki futbol maçında çıkan kavgada onlarca taraftar öldürüldü

TAKİP ET

Meksika 1. ligindeki Queretaro ile Atlas takımları arasında yaşanan maçta taraftarlar arasında başlayan olaylar katliama dönüştü. İlk belirlemelere göre en az 20 taraftar hayatını kaybetti. Görüntüler vahşetin boyunu gözler önüne serdi.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Meksika'nın en üst ligi olan Liga MX'de karşılaşan Queretaro ile Atlas FC maçında kan döküldü.

Ev sahibi Queretaro'nun Atlas FC karşısıdna 1-0 geride olduğu karşılaşmada tribündeki taraftarlar arasında çıkan tartışma kavgaya döndü. Corregidora Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ikinci yarısının ortasında sahaya inan taraftarların, rakip takım taraftarlarını yaralamak için silah kullandığı görüldü.

Yaşanan olaylarda ilk belirlemelere göre en az 20 Atlas FC taraftarı hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Atlas FC taraftarlarının birçoğunun hedef olmamak için formalarını çıkarttığı ancak Queretaro'lu holiganların bu kez üstü çıplak olanlara saldırdığı belirtildi.

Ölümlü saldırılara karışan taraftarlar sosyal medya üzerinden paylaşılıp Meksika emniyeti göreve çağrıldı.

Tarihe geçen skandal olaylar sırasında polisin ve güvenlik personelinin yetersiz kaldığı görüldü. Ayrıca bazı polislerin olaylara göz yumduğunu gösteren video kayıtları ortaya çıktı. Canlı yayına kavganın başlama anına ilişkin görüntüler böyle yansıdı.
Tribünlerde başlayan kavga sahaya taştı. Küçük çocuklarıyla kavganın ortasında kalan bir aile. +18 Görüntüler (Öldürülen taraftarlar böyle görüntülendi) Saldırılarda kullanılan bazı sopalar

Şiddetin ortasında kalan ve olayların ardından birbirine sarılarak sakinleşmeye çalışan bir aile.

meksika futbol spor kaos şiddet kavga tribün saha queretaro atlas meksika ligi