Mehmet Şimşek gri liste hakkında konuştu: Seçimlerden sonrasına tarih verildi...

TAKİP ET

FATH ekibi, 2021 Ekim tarihinde Türkiye'yi gri listeye eklemişti. Türkiye gri listeden çıkmak için hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek seçimlerden sonrasını gösterdi.

Gri liste, kara para aklama, terörün finansmanı ve nükleer silahların yayılmasına ilişkin finansmanla mücadele etmek amacıyla rejimlerindeki stratejik eksiklikleri gidermek için FATF ile aktif olarak çalışan ülkeleri tanımlamak amaçlı 2000 yılında kurulmuştu.

FATF tarafından 2023 yılında paylaşılan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39’unda uyumlu olduğu bildirilmişti.

FATH EKİBİ TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkması için tarih verdi. Türkiye, FATH ekibinin Haziran ayında Türkiye'ye yapacağı ziyareti bekliyor.

Hükümetin seçim sonrası uygulayacağı ekonomi politikalarını belirleyecek kararla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor."

KARARIN KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Toplantıda alınacak karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır. Böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor."  ifadelerini kullandı.

Türkiye, 2021 Ekim tarihinde FATF ekibi tarafından gri listeye alınmıştı.

GRİ LİSTEDE OLAN ÜLKELER

Bulgaristan

Burkina Faso

Kamerun

Hırvatistan

Kongo Demokratik Cumhuriyeti

Haiti

Jamaika

Kenya

Mali

Malta

Mozambik

Namibya

Nijerya

Filipinler

Senegal

Güney Afrika

Güney Sudan

Suriye

Tanzanya

Türkiye

Vietnam

Yemen

Kaynak: FATF, aykiri.com.tr

Stres biriktiriyor... Naci Görür Gemlik depremi hakkında açıklamada bulundu!

gündem Türkiye gri liste