Mehmet Sami Tuğrul'un öldürüldüğü Antalya İlim ve Kültür Derneği'nden (ALİMDER) açıklama!

TAKİP ET

Antalya'da Mehmet Sami Tuğrul'un kafasının kesilerek öldürüldüğü yurdu işleten Antalya İlim ve Kültür Derneği (ALİMDER), açıklama yaptı. Binanın yurt olarak kullanılmadığını iddia eden ALİMDER, daireleri öğrencilerin bireysel kiraladığını öne sürdü.

Antalya'da 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul, kaldığı yurdun aşçısı İhsan Güney tarafından kafası kesilerek öldürülmüştü. Güney, Tuğrul'u vahşice katlettikten sonra "Deccal'i öldürdüm" diyerek bağırmıştı.

Batuhan Çolak: Antalya'daki korkunç cinayetin arka planı


Tuğrul'un öldürüldüğü üç katlı apartmandaki apart daireleri işleten Antalya İlim ve Kültür Derneği (ALİMDER), olayın ardından sosyal medya hesaplarını kapattı ve internet sitelerini askıya aldı. ALİMDER, vahşetin ardından açıklama yaparak söz konusu binanın yurt olarak kullanıldığı iddialarını reddetti.

"Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır" ifadeleri kullanılan dernek açıklamasında, "7 Aralık Salı günü dernek merkezinizin bulunduğu binada çevremizdeki ihtiyaç sahibi aileler ve üniversite öğrencileri için yemek hazırlamak üzere kısa bir süre önce derneğimiz tarafından istihdam edilen şahıs tarafından korkunç bir cinayet işlenmiştir. Yaşanan korkunç hadise herkesi olduğu kadar bizleri de şoka uğratmıştır. Bu akıl almaz olayın aydınlatılabilmesi için olaydan haberdar olur olmaz derneğimiz seferber olmuş ve güvenlik güçlerimizin talep ettiği her türlü bilgiyi sağlamıştır ve sağlamaktadır" denildi.

"Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir" iddiasında bulunulan dernek açıklaması şu ifadelerle sonlandırıldı:

"Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır. Derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar binadaki işyeri ve kiralık daire sayıları değişmiş ve derneğimizin bu hususta bir dahli olmamıştı, Derneğimiz ve faaliyetlerimiz hakkında sosyal medyada ve çeşitli platformlarda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır."

alimder antalya ilim ve kültür derneği mehmet sami tuğrul cinayet yurt üniversite öğrenci