Mehmet Muş "Hayırlı olsun" diyerek paylaştı, vatandaş tepki gösterdi!

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından ciro kaybı desteklerinde başvuru süresinin 1 ay uzatıldığını açıkladı. Vatandaşlar Muş'un paylaşımına tepki gösterdi. İşte o paylaşım ve tepkiler...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru süresini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için 1 ay uzattık" ifadelerini kullandı. Muş'un "Hayırlı olsun" diyerek yaptığı paylaşıma sosyal medyada kullancılar tepki gösterdi.

TEPKİLER YAĞDI
Ticaret Bakanı Muş’un geri ödemesiz ciro kaybı başvurularının uzatıldığına yönelik yapılan paylaşıma tepki geldi. Çok sayıda işletme sahibi yaşadıkları zorlukları dile getirerek kendilerine de yardım edilmesi talebinde bulundu. 

Bir acenta sahibi, seyahat acentalarının ciro kaybı yaşadığını ve kira yardımı, hibe, faizsiz sermaye beklediğini getirirken bir kullanıcı da tam zamanlı çalışan otellerin kısa çalışma ödeneği gösterip prim ödemeleri yapmadığını ifade etti. 

Sadece yiyecek içecek hizmetinde bulunanların zararda olmadığını aynı zamanda yiyecek içecek sektörünün çevrimiçi platformlardan açık olduğunu belirten işletme sahipleri, mobilya sektörünün, petshopların, kıraathanelerin, internet ve playstation kafeleri gibi küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin de kapalı olduğu olduğunu hatırlatarak kendilerine de yardım edilmesini istediler.

İşte Muş'un paylaşımı ve gelen tepkiler:









 

ticaret bakanı mehmet muş ciro kaybı destek ödeme bakan tepki ekonomi esnaf