Mehmet Fatih Doğrucan hayatını kaybetti

TAKİP ET

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan hayatını kaybetti.

Akademisyen ve yazar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

6 yıldır gırtlak kanseri ile mücadele eden 46 yaşındaki Doğrucan, dün gece Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Doğrucan'ın cenazesi 16 Ekim Pazar günü (yarın) Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Mehmet Fatih Doğrucan'ın cenaze programı belli oldu. Doğrucan'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hocamızın cenaze namazını, 16 Ekim Pazar günü (yarın) öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camiinde kılıp Gölbaşı Mezarlığına defnedeceğiz. Taziyelerini Gölbaşı Örencik Mahallesi Kültür Merkezinde kabul edeceğiz. Şimdiden bütün sevenlerimizden Allah razı olsun. (El-Fatiha)"

Mehmet Fatih Doğrucan'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Telefonu elime alıp, çaresizce sevenlerine bu bilgiyi yazmak bana dünyada hiç bu kadar kötü hissettirmemişti. Elim yazmaya, dilim söylemeye varmıyor. Fatih Hocamızı kaybettik... Son yolculuğuna 16 EKİM PAZAR günü öğle namazına müteakip ANKARA’da uğurlayacağız. Cenaze namazını kılacağımız ve defin olacağı yer ilerleyen zamanda paylaşılacaktır. Dualarınızı eksik etmeyin."

Dört kez gırtlak kanseri ile mücadele eden Doğrucan, sesini yitirdiği halde bu süreçte üç eser kaleme alarak kitaplarla hayata tutunmaya çalıştı.

Akademik kariyerinin yanı sıra ‘Destan’ dizisinin tarih ve felsefe danışmanlığını yürüten Doğrucan, TamgaTürk, Türk Dünyası Araştırmaları gibi dergilerde de birçok makaleye imza attı.

Bir süredir bilgisayar üzerinden sesli program aracılığıyla iletişim kurabilen Doğrucan’ın, ‘Tarihsel Uğrak Noktalarıyla Felsefeden Bilime’ (2018) kitabı Kesit Yayınları, Tanrı ile Kavga (2019) ve iki ciltlik 'Medeniyet Dili Olarak Türkçe' (2022) kitapları ise Altınordu Yayınları tarafından okura sunuldu.

Mehmet Fatih Doğrucan