Mehmet Ali Çelebi AK Parti'de: Erdoğan rozetini böyle taktı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı.

CHP İzmir milletvekili olarak Meclis'e giren ancak daha sonra istifa ederek geçtiği Memleket Partisi'nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye katılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çelebi'ye rozetini grup toplantısında taktı.

''BİR ATATÜRK ASKERİ OLARAK TÜRKİYE YÜZYILI MÜCADELESİNDE YANIMIZDAYIM''

Mehmet Ali Çelebi, yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

''Öncelikle Allah utandırmasın. Siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz bugün ben kumpaslarda yargılanan binlerce kişi o gece katledilmişti. Milletimiz bağımsızlığını yitirmişti. Bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatına karşı mücadelenizde yanınızdayım. Asker kökenli bir milletvekiliyim. Bir Atatürk askeri olarak Türkiye Yüzyılı mücadelesinde yanımızdayım.''

ERDOĞAN'DAN ÇOCUK TAVSİYESİ

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı ve "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve "Kariyer" dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı" dedi ve "Sayıları artırmak lazım, Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli" dedi.

AKP grubuna gelen ve tebrikleri kabul eden Çelebi, "Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti Ailesi ve Cumhur İttifakı'nın görüşlerine yakınım. Bu konularda elimden geleni yapacağım" dedi. 

Mehmet Ali Çelebi AKP Erdoğan Meclis