Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan Ekrem İmamoğlu ve MOBESE açıklaması

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yemeğe gittiğine dair MOBESE görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan da açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıda çekilen fotoğrafının ardından MOBESE tartışması başladı. İmamoğlu’nun aracının geçiş anları MOBESE'den alınarak medyada yayınlandı. İmamoğlu ise suç duyurusunda bulundu.

MOBESE görüntülerinin alınmasına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan da açıklama geldi.

Şentop, MOBESE görüntülerine dair "Mobese iddiası var ama bunun incelenmesi gerekiyor. Sanıyorum bununla ilgili hukuki bir süreç yapılacak. Televizyonlarda tartışma programlarında herkes kendi perspektifinde bir şeyler konuşuyor ama bunu yapmamak gerekiyor. Hukukun siyaseti somutlaştıran bir alan olduğunu görüyorum" dedi.

Şentop'un açıklaması şöyle:
"Görüntülerin hangi kamerayla çekildiğini bilmek gerekiyor. Mobese kamerası olduğunu kesin olarak teyit etmek gerekiyor.

Mobese iddiası var ama bunun incelenmesi gerekiyor. Sanıyorum bununla ilgili hukuki bir süreç yapılacak. Televizyonlarda tartışma programlarında herkes kendi perspektifinde bir şeyler konuşuyor ama bunu yapmamak gerekiyor. Hukukun siyaseti somutlaştıran bir alan olduğunu görüyorum" diyen Şentop şöyle devam etti:

"Ben siyaseti ve hukuku birbirinden ayırmıyorum esasen. Eğer siyaset bu zeminden ayrılarak yapılırsa o zaman havada kalıyor. Bundan ayrıldığınız takdirde o zaman ölçü kaçıyor. Yaşananlardan şüpheli kurumlarımız bir ders çıkarıyorlar. Olayın sıcağı sıcağına yaşananlar bir köpük tartışması. Bunlar zaman gelince yeni tartışmalarla geride kalır. Önemli olan gerekli dersleri çıkarmaktır, bu mutlaka yapılır. Çalışmalar, incelemeler sürüyor."

mobese mustafa şentop meclis mobese görüntüleri imamoğlu tbmm istanbul ekrem imamoğlu