MEB, Mahmut Özer'in "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiasını yalanladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Mahmut Özer'in atama mağduru bir öğretmene "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiasını yalanladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) mağduru öğretmenlerin Twitter kampanyası sonrası dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Özer’le görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor” dedi.

MEB, Bakan Mahmut Özer’in atama mağduru bir öğretmene "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiasını yalanladı.

MEB'in açıklaması şu şekilde:

Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. 

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. 

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Mahmut Özer