MasterChef Türkiye 2022 şampiyonu kim oldu? Şampiyon Kıvanç mı? Metin mi?

TAKİP ET

MasterChef Türkiye 2022'de şampiyon nihayet belli oluyor. Metin ve Kıvanç arasında birincilik mücadelesi bu gece son bulacak ve kazanan belli olacak.İki isim de finalde, tıpkı yarı finalde olduğu gibi üç etapta yarışıyor. Üçüncü tabak ise canlı yayında yapılarak şampiyonu ortaya çıkarıyor. Peki, 10 Ocak MasterChef'te kim birinci oldu, şampiyon kim? Şampiyon Kıvanç mı olacak yoksa Metin mi?

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye'de şampiyon belli oluyor.

Seyircilerin merakla beklediği programda kim birinci olacak?

Son ikiye kalan yarışmacılar Kıvanç ve Metin arasındaki büyük finali kim kazanacak?

Finalistler son gece hangi yemekleri pişirecek?

İŞTE MASTERCHEF TÜRKİYE'NİN SON BÖLÜMÜNE AİT DETAYLAR

MasterChef'in 2022 sezonu kıran kıran mücadele ile noktalanıyor. Tüm sezon boyunca kusursuz yarışarak finale kadar gelmeyi başaran Metin ve Kıvanç, büyük final gecesinde yaptıkları üç menü ile sezona damga vuracak. İki aşama ardından üçüncü imza yemeği canlı yayında yapılarak oylanıyor.

İşte, 2022 MasterChef şampiyonu ve ödülü...

MASTERCHEF ŞAMPİYONU KİM OLDU?

TV8'de 2022 MasterChef büyük final heyencanı yaşanıyor! Metin ve Kıvanç'ın şampiyonluk için tezgah başına geçtiği gecede finalin ne şekilde ilerleyeceği MasterChef jürisi tarafından açıklandı.

Yarışın ilk etabında iki MasterChef adayı Türk mutfağı yorumlaması konspeti kapsamında üç tabak çıkardı. Bu menüde; başlangıç, ana yemek ve tatlı sunuldu.

Yemeklerin yapımı için Metin ve Kıvanç'a 1 saat 45 dakika süre verildi. Kıvanç'ın menüsü; Ege, Anadolu ve bal kabağı mantarı oldu. Metin'in menüsü ise Antalya Piyazı (tırnak pide ile), İslim kebabı (siyez pilavı ile), nişasta helvası olarak açıklandı.

İlk etap toplamda 30 puan üzerinden sonlandı. Tabaklara her şeften 10 puan üzerinden oy verildi. İlk turdan Kıvanç 20 puan alarak ikinci tura yükseldi. Metin de ilk menüden toplamda 18 puan topladı.

Final gecesinin ikinci etabında da yarışmacılar uluslar arası mutfaktan seçtikleri bir menüyü çıkardı.

Kıvanç'ın uluslar arası mutfak menüsü: Ahtapot rüyası, kış ördeği ve Strudel oldu. Metin de ikinci turda; buharda pişmiş ılık barbun, dolgulu kalkan,kakule toprağı üzerine Melisa çiçek mousse yaptı. Şefler tadım, değerlendirme ve puanlamayı tamamladı. Bu aşamanın puanları canlı yayında duyuruldu.

İkinci tabakların puanlarına göre Metin, 24 puan alarak toplamda 42'ye ulaştı. Kıvanç, ikinci menüsünden 21 puan kazandı ve 41 puana erişti.

Üçüncü ve final aşamasında Metin'in imza tabağının adı ''Şöhret''. Kıvanç, finaldeki imza tabağının adını ''Ada'' olarak açıkladı.

Aslan balığı, dikenli ve zehirli balık. Antalya'dan getirttiğini belirten Kıvanç, finalde Aslan balığını değerlendiriyor. Riskli bir balık olduğunu belirten Mehmet Şef, Kıvanç'a balıkla ilgili bir sıkıntı olup olmayacağını sordu.

Yarışmacılar finali getirecek imza tabağını canlı yayında, eski yarışmacılar, aileler ve seyirciler karşısında çıkarıyor.

Canlı yayında imza yemeğini yapacak olan Kıvanç ve Metin'e totalde 60 üzerinden puanlar verilmiş olacak. Son tabak puanları ile iki etaptan kazanılan puanlar canlı yayında birleştirilerek şampiyon ilan edilecek.

MASTERCHEF ÖDÜLÜ

2022 yılı MasterChef Türkiye ödülü tıpkı geçtiğimiz sene olduğu gibi lüks otomobil oldu.

MASTERCHEF METİN YAVUZ KİMDİR?
MASTERCHEF KIVANÇ KARADENİZ KİMDİR?

MASTERCHEF ŞAMPİYONLARI

2011 MasterChef Şampiyonu: Muzaffer Şenduran

2018 MasterChef Şampiyonu: Uğur Kardaş

2019 MasterChef Şampiyonu: Cemre Uyanık

2020-21 MasterChef Şampiyonu: Serhat Doğramacı

2021-22 MasterChef Şampiyonu: Eren Kaşıkçı

MasterChef şampiyonu kim oldu? kıvanç metin yemek servis