Maskeler ücretsiz dağıtılacak!

TAKİP ET

Vaka sayılarının her geçen gün artmasıyla son alınan tedbirlere pazar ve market yerlerinde de maske takılması zorunluluğu eklendi.

Sokağa çıkma yasağı kapsamı genişletilirken, toplu taşıma ve marketlere maskesiz girmek yasaklandı.

Ancak vatandaş artan maske fiyatlarını görünce sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Her vatandaşa haftalık 5 adet Cerrahi Maske ücretsiz dağıtılması kararı alındı. PTT, vatandaşlara ücretsiz maske verecek. Maskeler, evlere ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 20-65 yaş aralığına ücretsiz maske EpttAVM üzerinden dağıtılacaktı. Başvurular internet üzerinden alınarak önce kimlik bilgileri kontrol edilecek daha sonra ücretsiz bir şekilde evlere teslim edilecekti.

Artık E-devlet üzerinden başvuru yapılacak!

Yaşanılan yoğunluktan dolayı epttavm sitesi üzerinden açıklama yapan PTT, ‘’yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla’’ açıklamasını yaptı.

PTT’nin vereceği ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili anlık son dakika duyurulardan haberdar olmak için epttavm sitesinden öğrenebilirsiniz.

maske ücretsiz maske ücretsiz maske nasıl alınır epttavm edevlet