Maskeler Eczanelerden Ücretsiz Dağıtılacak

TAKİP ET

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiği bildirildi.

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Biz eczacılar, pandemiyle mücadelede en ön safta kesintisiz ilaç hizmeti ve sağlık danışmanlığı sunarak, günlerdir fedakarca büyük bir çaba sarf ediyoruz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez bir halkası olan bizler, birinci basamak sağlık sunucusu olarak halk sağlığını korumak adına bu süreçte yine önemli bir görev üstlendik." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek maskelerin belirlenen depolara ulaşmasından sonra eczanelere dağıtımının yapılacağı ifade edildi.Eczaneler sadece bir depo üzerinden 500 adet(10 kutu) maske talebinde bulunabilecek.Talepler Bakanlık tarafından kontrol edilecek ve 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara 10 gün için kişi başına 5 adet maske verilecek.

 İstanbul Eczacılar odasının  açıklamasında  vatandaşların  bakanlık tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodla eczanelere başvurup maskelerini alabilecekleri de vurgulandı.

koronavirüs coronavirus koronavirüs haritası koronavirüs testi corona virüs eczane maske