Maske zorunluluğu tamamen kalkıyor mu? Fahrettin Koca o tarihe işaret etti

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun haftaya en önemli toplantısını yapacağını ve kritik kararlar alınacağını söyledi. Bakan Koca, maske zorunluluğu hakkında konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, Sakarya’ya gelerek bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, kritik açıklamalar yaptı.

"MASKELİ SON YAZIMIZ OLACAK' DEMİŞTİM"
Salgın  sürecinde kötü günlerin geride kaldığını dile getiren Bakan Koca, "Hatırlarsanız geçen yıl Maskeli son yazımız olacak demiştim. O dönem çok inanan olmamıştı. Geldiğimiz noktada, bahar geldi ve o yaza giriyoruz. Giresun’da da 3 ay öne hatırlarsanız sağlık bakanı olarak yüksek sesle ifade ediyordum. En kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyiniz diye bir konuşmam oldu. O dönemde de özellikle bilim insanı arkadaşlarımız olmak üzere biraz endişeyle yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum. Endişe etmeyiniz. En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ TOPLANTISINI YAPACAK"
Bilim Kurulunun haftaya toplanacağını söyleyen Bakan Koca, önemli kararların alınacağına değinerek, “Bilim Kurulu haftaya toplanıyor. Haftaya en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında ele almış olacağız. Maskenin en yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske konusunu da haftaya Bilim Kurulu değerlendirmiş olacak” dedi.

fahrettin koca koronavirüs salgın maske yasak kısıtlama