Maske zorunluluğu ne zaman bitecek? Fahrettin Koca açıkladı

TAKİP ET

Pandemi sürecinde getirilen maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağına ilişkin Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında açık ve kapalı ortamlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Kademeli normalleşme süreci kapsamında "Maske takma zorunluluğunun ne zaman kalkacağına" ilişkin resmi açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Yaz aylarının bitmesiyle birlikte maske uygulamasına son verileceğini söyleyen Koca, aşı olunması çağrısında bulundu:

"Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz, bu yaz olacak. Yaz ayları sonlarında salgından değil, daha güzel günlerden bahseceğimiz, salgını ülke ve bireysel gündemden çıkaracağımız görünür oldu. Bunu başarıyla hayata geçirebilmek için sizden yeni bir talebim var; lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar."

Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, şunları söyledi:

"Her kapanma döneminde büyük bedeller ödeyerek vaka sayılarının düştüğüne şahit oluyoruz. Kontrollü şekilde sosyalleşmedikçe ağır bedeller ödüyoruz. Kısıtlama dönemlerinde gösterdiğimiz fedakarlığın neticelerini, bir anda eski normallerimize dönmeye kalkarak heba etmemeliyiz. Daha ağır bedeller dönmemek için adım adım normale dönmemiz gereken günler olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak.
 

Maske ve aşı 
Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz, bu yaz olacak. Yaz ayları sonlarında salgından değil, daha güzel günlerden bahseceğimiz, salgını ülke ve bireysel gündemden çıkaracağımız görünür oldu. Bunu başarıyla hayata geçirebilmek için sizden yeni bir talebim var; lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar.

Yerli aşı çalışmaları 
Yerli aşı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aşı çalışmalarının son safhası olan faz-3 aşaması başlayacak olan aşı adayımızın son testleri yapılmakta. Testlerden başarıyla geçer geçmez klinik kullanımı en kısa sürede başlayacak."

 

maske zorunluluğu maske takmak maskeler na zaman kalkıyor fahrettin koca