Maske satışları yeniden başlayabilir

TAKİP ET

AK Parti MYK'da Türkiye'de tartışmalara yol açan maske satışı konusu görüşüldü. Görüşme sonrasında maskelerin tekrar satışa çıkılabileceği iddası öne çıktı.

Vatandaşların maske temin etmekte sıkıntı çekmesi üzerine, AK parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) maske satışının yeniden başlaması masaya yatırıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ücretsiz maskelere ulaşmakta güçlük çeken vatandaşların şikayetleri üzerine, maskelerin vatandaşlara uygun fiyatla satılması gündemde.

Henüz konu hakkında resmi makamlardan yapılmış net bir ifade olmamakla birlikte, uygulama başlatıldığı takdirde ücretsiz maske dağıtımının devam edeceği öne sürülüyor.

ERDOĞAN: “STOĞUMUZ VAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parayla maske satışının kesinlikle yasaklandığını belirterek, "Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planımız vardır. Devlet olarak biz tüm maskeleri ücretsiz ulaştıracağız" diyerek söz konusu yasağı tüm Türkiye'ye duyurmuştu. Alınan karar sonrası devlet eliyle vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılmaya başlandı.

VATANDAŞ MASKE ALAMADI
Vatandaşlara haftalık 5 adet olarak verilmeye başlanan tıbbi maskeler, ilk olarak PTT aracılığıyla teslim edilmeye başlanmıştı.

Takması zorunlu olan ve maske alamadan marketlere giremeyen vatandaşlar, telefonlara gelen kodun geç gelmesi nedeniyle maskesiz kaldıklarını öne sürüyor. Eczacılar ise maske dağıtımı sebebiyle kendi işlerinin aksadığını belirtiyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AK Parti'nin MYK’da görüştüğü konulardan birinin de maske satışı olduğu belirtildi.
 

maske satışı erdoğan ak parti haber maske satışı yeniden