Maske dağıtımı için yeni öneri

TAKİP ET

Uzun süredir bir sorun haline gelen maske satışı ve dağıtımı halen gündemden düşmüyor. İzmir Büyükşehir Belediye'si bu kapsamda maske dağıtımı sorununu çözecek bir proje geliştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tanıttığı proje ile maske dağıtımı kolay ve pratik bir şekilde çözülüyor. “Maskematik” adı verilen akıllı otomatlar ile İzmirliler haftalık olarak ücretsiz maskelerini alabilecekler. İzmirim Kart’ı otomata okutan yurttaşlar haftalık olarak bir adet hijyen setine ücretsiz olarak sahip oluyor. Hijyen paketinin içinde ise 4 adet maske ve 1 adet 100ml el dezenfekteni yer alıyor.
 
“MASKEMATİK” SOSYAL MESAFEYİDE KORUYOR
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sonrası önemli bir hale gelen maske kullanımı, satışı ve ücretsiz dağıtımı Türkiye’de uzun süredir gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma el koyarak maske satışını yasakladığını açıklamıştı. Kararının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen ücretsiz dağıtılacağı söylenen maskeler milyonlarca insana halen ulaşmadı. Maskeyi para ile de satın alamayan vatandaşlar mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyor. Bunlar yaşanırken örnek bir proje ise İzmir’den geldi. “Maskematik” adı verilen otomatlar ile ücretsiz maske dağıtımı yoğunluğa ve kargaşaya yol açmadan sağlanmaya başladı. Metro istasyonlarına konacak Maskematik’in ilki Konak metrosunda hizmete girdi. Kısa sürede bütün metro istasyonlarında hizmete girecek Maskematikler ücretsiz maske dağıtımında kalıcı çözüm olmaya aday olarak değerlendiriliyor. Eczaneye gitmeden ve sosyal mesafe kurulanı bozmadan Maskematikler sayesinde İzmirim kartını makineye okutan herkes maske ve dezenfekteni ücretsiz olarak alabiliyor.
 
RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
"
Maskematik” projesinin başladığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şu sözlerle sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı:

“Koronayla mücadelede maskenin önemi tartışılmaz. Metro istasyonlarına koyacağımız maskematikler, İzmirlilerin maskeye ücretsiz, kolayca ulaşmasını sağlayacak. İlk otomat Konak istasyonunda. İzmirim Kart’ı gösteren haftada bir, maske paketini ücretsiz alabilir. #BizVarız”