Marmaris'te son durum: Yangın söndürme çalışmaları sürüyor, havadan müdahale yeniden başladı

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl yaşanan yangın felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Marmaris'ten yine kötü haber geldi. Dün akşam saatlerinde çıkan yangın hızlı bir şekilde bölgeyi etkisi altına aldı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay 'Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı' dedi.

Türkiye'nin doğal güzellikler bakımından en nadide yerlerinden biri olarak bilinen Marmaris yine yangınlarla boğuşuyor.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen yangın felaketi bölgeyi tanınmaz hâle getirirken, binlerce kişi bulundukları bölgeyi terk etmek zorunda kalmış, yangın söndürme uçakları bulunamamıştı.

YERLEŞİM YERLERİ BOŞALTILDI
Yangın nedeniyle bölgeye yakın yerleşim alanındaki evler tahliye edildi. Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulundu. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. 

'RESMİ KORUMA ALANI İLAN EDİLEN BÖLGENİN YÜZDE 20'Sİ YANDI'
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaban Hayatı Uzmanı Dr. Yasin İlemin, alevlerin etki ettiği alanın yapısal özelliklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. İlemin, "Geçtiğimiz yaz ağustos ayında bu alanın hemen güneyinde büyük bir yangın yaşamıştık. Yaklaşık 70 bin hektarlık bir alan yanmıştı. Bu sene de bu bölgede bir yangın başladı. Burası Bördübet Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak 2020 yılında ilan edildi" dedi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90 SABOTAJ
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yaptı.

YERLEŞİM YERLERİNE 4 KİLOMETRE MESAFEDE
Sabaha karşı bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Şu anda arada 3.5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN KORKUTAN SÖZLER
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yangının yoğunlaştığı bölgeden vatandaşlara seslenen Başkan Oktay "Durum iç açıcı gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

ACİL YARDIM GÖNDERİN, YENİ BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangına müdahale edemediklerini belirten ikinci bir açıklama yaparak, "Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YANGIN RÜZGAR NEDENİYLE BÜYÜDÜ
Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekipler ilk etapta iki yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulundu. Havanın kararması ile birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği bilgisi edinildi.

 

Antika, motoru yok, hurda denen THK uçakları uçmaya başladı!

marmaris yangını marmariste son durum marmaris yanan yerler mehmet oktay