Marmaris'te denize nazır ormanlık alanda yangın!

TAKİP ET

Muğla Marmaris'te denize nazır ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışan yangının olduğu bölgede henüz imar izni bulunmuyor. 

Muğla Marmaris’te henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyürken yangını görenler korku dolu anlar yaşadı. Yangının oteller bölgesine yakın olması sebebiyle plajda denize girenler tarafından endişeyle izlendi.

İhbar üzerine ilk olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 helikopter yangına müdahale ederken İzmir ve Denizli'den gelen 2 helikopter, arazözlar, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

1 PERSONEL ŞEHİT OLDU
Orman Genel Müdürlüğü, orman yangına müdahale sırasında bir personel şehit olduğunu açıkladı. Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ''Bir personelimiz şehit oldu'' denildi.

YANGIN BÖLGESİNDE HENÜZ İMAR İZNİ YOK
Tatil bölgelerinin denize nazır yerlerinde çıkan orman yangınlarının sonraki süreçlerde imara açılması durumuyla sık sık karşılaşırken bugün, sabah saatlerinde Marmaris’te çıkan yangının olduğu alanda henüz imar izninin olmadığı biliniyor. 

Anayasanın 169. maddesinde “Devlet ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Bütün ormanların gözetimi Devlete aittir. Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz” ibaresi yer alırken çok sayıda vatandaş, sosyal medya hesapları üzerinden bir kez daha kanuna uyulmayacağını ifade etti. 

DAHA ÖNCE DE YANGIN ÇIKAN BÖLGEİÇİN AĞAÇLANDIRILACAK DENİLİP OTEL DİKTİLER
Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki yıllarda çıkan ve 238 hektarlık alanın yanmasına sebep olan orman yangınının ardından AKP Antalya Milletvekili ve dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Burası kesinlikle imara açılmayacak ve tekrardan yeşillendirilecektir” demişti.

Aydın’ın açıklamasına rağmen yangının çıktığı bölgeye oteller faaliyete geçirilmiş ve yangının çıktığı alan tatil bölgesi yapılmıştı.

marmaris orman yangın deniz tatil otel