Marmaris İçmeler'de orman yangını çıktı, otelin çevresini sardı

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan yangın bir otele sıçradı. Yangına havadan müdahale ediliyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı.

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan ilk açıklamada, yangına ilk müdahalenin 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arazözle yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" denildi.

Yangın, bölgede bulanan bir otele sıçradı.

"MESLEK YÜKSEKOKULU VE UYGULAMA OTELİ'NE SIÇRADI"

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangınla ilgili olarak, "Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti. Helikopter ve itfaiye araçları çalışmalarına devam ediyorlar. Kısa sürede söner diye tahmin ediyorum. Geçtiğimiz yıl yanan bölgede, geçtiğimiz yıl kurtardığımız bir alandı. İnşallah en kısa sürede sonlandıracağız" şeklinde konuştu.

Marmaris İçmeler orman yangını