Marmara Denizi böyle kirletiliyor: Gübre fabrikasından tepki çeken görüntü!

TAKİP ET

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan BAGFAŞ Gübre Fabrikası'ndan çekilen görüntüler tepki çekti. Fabrikanın atıklarını Marmara Denizi'ne akıttığı iddia edildi. Bölgede çekilen görüntülerde denizin renginin değiştiği görüldü. Aynı fabrikaya geçtiğimiz yıllarda da ceza kesilmiş ve üretimi geçici olarak durdurulmuştu.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Türkiye'deki çevre katliamı sürüyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren BAGFAŞ Gübre Fabriksı'ndan tepki çeken görüntüler geldi.

Balıkesir Erdek yolunda bulunan gübre fabrikasının atıklarını Marmara Denizi'ne akttığı iddia edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar denize akıtılan atıklar nedeniyle pis kokunun olduğunu ifade etti.

Fabrikanın bulunduğu bölgede çekilen görüntülerde Marmara Denizi'nin renginin değiştiği görüldü.

"BUNLARA İZİN VERENLERE YAZIKLAR OLSUN"
Aykiri.com.tr'ye konuşan bir vatandaş, "Denize fabrikanın atıkları boşalıyor. Şu koyun bir haline bakın. Çevre Bakanlığı bunu hiç mi görmüyor, hiç mi denetlemiyor? Bu konunun yetkilileri buna nasıl müsaade ediyor? Şu denizin, körfezin, Kapıdağ Yarımadası dediğimiz bölümün haline bir bakın ya. Buradaki koku inanılmaz. İnsanların yaşam kalitesini çok kötü bir şekilde etkiliyor. Buna herkesin gözü önünde müsaade ediliyor. Yazıklar olsun. Bu güzelim vatanı bu hale getirenlere, bunlara izin verenlere yazıklar olsun" dedi.

Aynı fabrikanın geçtiğimiz yıllarda da denize kükürt akıttığı için 96 bin TL'lik para cezası aldığı ve üretiminin geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

balıkesir bandırma erdek gübre fabrikası marmara deniz bagfaş