Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Aday gösterilirse hayır demeyiz' sözleri üzerine açıklama yaptı. Yavaş, "Öncelikli olarak 6 milyon Ankaralıya sorumluluğumu yerine getirmem gerekiyor." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yabancı basın kuruluşu temsilcileri ve yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileriyle bir araya geldi. Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında konuştu.

Mansur Yavaş'a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisi ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili “Sayın Kılıçdaroğlu birini aday gösterirse hayır demeyiz” açıklaması hatırlatılarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüp düşünmediği soruldu.

Yavaş, " Ankara için yapılan hizmetlerden duyulan memnuniyet bir şekilde Türkiye’ye yansıyor. Ben sadece bu nedenle ismimizin ön plana çıktığını düşünüyorum. Türkiye’de ne düşünülüyor diye hiç anket falan yaptırmadım. Dolayısıyla işime odaklanmış bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Mansur Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:
“Ankara halkı beni Ankara Büyükşehir Belediyesini, Ankara’yı yönetmem için seçti. Ben aynı anda sakız çiğnerken bisiklete binebilirim ama belediye başkanlığı yaparken bir başka hedefe odaklanmak gibi bir niyetim yok. Öncelikli olarak, mutlaka ve mutlaka 6 milyon Ankaralı’ya sorumluluğumu yerine getirerek, onları keyif içinde yaşadıkları bir Ankara, konfor içinde yaşadıkları bir Ankara, aç ve açıkta kimsesi olmayan bir Ankara, zengin bir Ankara vaadimi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu yapılan anketler hep bizim dışımızda yapılıyor. Ve kamuoyundaki Ankara için yapılan hizmetlerden duyulan memnuniyet bir şekilde Türkiye’ye yansıyor. Ben sadece bu nedenle ismimizin ön plana çıktığını düşünüyorum. Türkiye’de ne düşünülüyor diye hiç anket falan yaptırmadım. Dolayısıyla işime odaklanmış bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum ve gerçekten Ankara’daki insanların hizmetlerimizden memnun olmasından ben de son derece memnun oluyorum.”

 

mansur yavaş ankara cumhurbaşkanı abb adaylık akşener cumhurbaşkanı adaylığı chp