Mansur Yavaş'tan 30 Ağustos'ta çarpıcı gönderme: "Kutlamayın diyenlere inat kutlayacağız"

TAKİP ET

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer bayramı etkinlikleri kapsamında sahneye çıktı ve gündeme göndermelerin de yer aldığı bir konuşma yaptı. Yavaş'ın konuması sırasında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sert bir göndermede bulunması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te coşkulu bir 30 Ağustos etkinliği düzenledi. Etkinlikler kapsamında sahneye gelen Başkan Yavaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

Athena konseri öncesi yaptığı konuşmada eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a isim vermeden göndermede bulunan Yavaş "30 Ağustos'u elbette kutlayacğız. 'Neden bunları kutluyorsunuz', kutlamaya gerek yok' diyenlere inat, coşkuyla kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

BİZİM VATAN SEVGİMİZİ HİÇ KİMSE SORGULAYAMAZ

Mansur Yavaş'ın konuşması büyük alkış alırken şunları söyledi:

"26 Ağustos'ta yine zaferin başlangıcı buraya 40-50 km ileride Haymana topraklarında başlamış. Ankaramız, Milli Mücadele'nin en önemli karargahlarından. İşte bizler de böyle bir Başkent'in Belediye Başkanı olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bu Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir hâle getirmek için çalışıyoruz. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. 30 Ağustos'u elbette kutlayacğız. 'Neden bunları kutluyorsunuz', kutlamaya gerek yok' diyenlere inat, coşkuyla kutlayacağız. Bizim vatan sevgimizi hiç kimse sorgulayamaz."

İSMAİL KAHRAMAN NE DEMİŞTİ

İsmail Kahraman yaptığı bir konuşmada Rize’nin ve diğer kentlerin kurtuluş günlerinin kutlanmasına karşı çıkarak “Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. 2 Mart’ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok Erzurum şu Mart’ta. Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. ‘Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim’ diye ikrarda bulunulmaz. Tarihi zengin ve engin bir milletiz biz. Biz köklü bir devletiz. Zaferlerle dolu bizim tarihimiz. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki. 2 Mart’ta da aynı şey var. Ruslar çekildi gitti. Çarpışmadık, dövüşmedik, vuruşmadık. Tarihi doğru dürüst niye bilmiyoruz? Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduğumuz tarihe niye bayram diyeceğiz. Fethettiğimiz tarihe diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

mansur yavaş ankara 30 ağustos ismail kahraman