Mansur Yavaş, kalacak yer bulamayan öğrencilere misafirhaneleri açtı

TAKİP ET

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte başlayan ve öğrencilerin kalacak yer sorununa ilişkin Ankara Belediyesi'nden önemli bir adım geldi. Mansur Yavaş'ın talimatıyla kalacak yeri olmayan öğrenciler için misafirhaneler açıldı. Başkent 153 ve Mansur Yavaş'ın kişisel mail adresinden alınan başvurularda ilk aşamada 250 öğrenciye ulaşıldı.

AYKIRI / ANKARA

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte, Türkiye genelinde öğrencilerin barınma sorunu başladı. Barınma sorunu çözüm beklerken Ankara belediyesinden önemli bir haber geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kalacak yer sorunu olan öğrencilere belediyeye bağlı tüm misafirhanelerin açılması talimatını verdi.

ÖĞRENCİLERE SMS ATTI, BELEDİYE TESİSLERİ AÇILDI
Yavaş, kalacak yeri olmayan öğrencilerin barınma sorununa geçici olarak çözülmesi için belediyenin ilgili birimlerini harekete geçirirken, Ankara'ya gelecek öğrencilere de SMS yoluyla şu mesajı gönderdi:

"Sevgili gençler, Ankara'ya hoş geldiniz...

Büyükşehir Belediyemize geçtiğimiz günlerde barınma ihtiyacınızı karşılamak için başvurduğunuzu belirledik. Yurt imkânına kavuşana kadar ya da barınma ihtiyacınızı giderene kadar bu hizmeti biz sağlayacağız. İhtiyacınız sürüyorsa Belediyemize başvurabilirsiniz. Birimlerimiz size en kısa sürede dönüş yapacaktır. 

Cumhuriyetin Başkenti sizinle güzel ve özel. Sizleri çok seviyoruz. Sevgi ve saygılarımla."

250 ÖĞRENCİ TEK TEK ARANDI
Mansur Yavaş'ın mesajından sonra Başkent 153 ve Yavaş'ın kişisel mail adresine çok sayıda başvuru geldi. Başvuruda bulunan öğrenciler, belediye görevlileri tarafından tek tek aranarak belediyenin misafirhanesine yerleştirilmecek.

BAŞVURULAR ALINMAYA DEVAM EDİYOR
Belediye çok sayıda başvuru gelirken, öğrencilerin barınma sorunu çözülene kadar belediye misafirhanelerinde ağırlanması için ABB personeli adeta seferber olmuş durumda.

Şu anda başvurular Başkent 153 üzerinden yapılabiliyor.

başkent 153 ankarada kalacak yer öğrencilerin yurt sorunu mansur yavaş