Mansur Yavaş'ı destekleyen paylaşım yapan emniyet müdürü ihraç edildi!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının ardından yaptığı paylaşım ile hakkında soruşturma başlatılan emniyet müdürü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımına yorum yaptıktan sonra meslekten ihraç edildi. 

Bir emniyet müdürü, Süleyman Soylu’nun istifa ettiği akşam “Binlerce kez şükürler olsun” yazılı bir tweet attığı için hakkında soruşturma başlatılmıştı. Aynı emniyet müdürü bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir paylaşımına Mansur Yavaş'ı destekleyen bir yorum  yaptığı sebebiyle meslekten ihraç edildi. 

Emniyet müdürü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı tweet'i alıntılayarak "Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dakika yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi" yorumunu yaptı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, bu paylaşımı sebebiyle emniyet müdürünü meslekten ihraç etti. 

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü köşesinde meslekten ihraç edilen emniyet müdürünü yazdı:

"Peki, Emniyet yönetimine göre sıkıntılı olan paylaşım neydi?

Polis müdürü 15 Mayıs 2019 günü sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) bir faaliyetini yorumlayan tweet atmıştı:

"Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dakika yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi."

Evet, paylaşım buydu. Fakat polis müdürü bu paylaşımını da bir süre sonra silmişti.

Müfettiş bu paylaşımı analiz ederken, bir gün öncesinin Sabah gazetesinde yayımlanan bir haberi esas almıştı.

Hükümete yakın amiral gemisi olarak tanımlanan gazetedeki haberde "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediyede büyük kıyım gerçekleştirdiği" belirtiliyordu.

Gazete haberi ile sosyal medya paylaşımı yan yana getirildiğinde polis müdürünün, ABB'nin yolsuzlukları önlemek, adil davranmak amacıyla başlattığı bir uygulamaya dolaylı destek verdiği tespit edilmişti."

mansur yavaş emniyet müdürü akp ankara belediye ihraç