Manisa'daki kokoreç imalathanesinde kaydedilen görüntüler tartışma yarattı

TAKİP ET

Manisa'daki bir kokoreç imalathanesinde şoke edilen görüntüler kaydedildi. Birçok işletmeye kokoreç hazırlayan firmadan bir çalışanın "Durmak yok, yola devam" mesajıyla yayınladığı kokoreç hazırlama videosu tartışma yarattı.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Manisa'nın Salihli ilçesinde faaliyet gösteren bir kokoreç imalathanesinde kaydedilen görüntüler şoke etti.

Birçok işletmeye kokoreç hazırlayan bir firmanın çalışanı tarafından sosyal medyada yayınladığı görüntüler tartışma yarattı.

Kokoreçlerin nasıl hazırlandığını cep telefonuyla kaydeden çalışan, o anların görüntüsünü "Durmak yok, yola devam" notuyla yayınladı.

Videoda, perakende ve toptan satış için kokoreç üretilen imalathanenin hijyenik olmadığı, çalışanların bone ve eldiven takmadığı görülüyor.

Kokoreç imalathanesindeki görüntüler vatandaşların tepkisini çekti. Şoke eden görüntülerin ardından yetkililerin inceleme başlatıp başlatmayacağı merak konusu oldu.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA DAĞITILIYOR

Görüntüleri yayınlayan çalışan bir başka videosunda ise paketlenip gönderilmeye hazır hale getirilmiş kokoreçlerin görüntüsü çekmiş.

Yüzlerce kokoreç Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılmak için bekletilirken herhangi bir soğutucunun içine konmadığı da görülüyor. 

HANGİ İLLERE GİTTİĞİ MEÇHUL

Firmanın satışlarını ağırlıklı olarak Ege Bölgesi'ne yaptığı belirtilirken, söz konusu şartlarda hazırlanan kokoreçlerin yoğunluklu olarak hangi illere pazarlandığı bilgisine ulaşılamadı.

Görüntüleri yayınlayan firma çalışanının "Evet bunları yiyenler var" şeklinde bir yorum yapması da dikkat çekti. 

İNCELEME BAŞLATILDI

Kokoreç imalathanesindeki görüntülerin ardından Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Görüntüler üzerine inceleme başlatan ekipler, imalathanenin nerede olduğunu tespit etmek için çalışma yürütüyor.

 

Manisa kokoreç kokoreç imalathanesi