Manchester United taraftarı, Liverpool maçı öncesi stadı bastı! Kulüp yönetimi protesto edildi

TAKİP ET

Liverpool maçının başlamasına saatler kala stadyum dışında protesto gösterisi düzenleyen Manchester United taraftarı, maçın oynanacağı Old Trafford'a baskın düzenledi. Taraftarlar, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu takımları arasında yer alan takımlarını ve kulüp sahibi Glazer ailesini protesto etti.

Yüzlerce Manchester United taraftarı, kulübün Amerikalı sahiplerini protesto etmek için Liverpool maçı öncesinde Old Trafford Stadına baskın düzenledi. Stat önünde toplanan gruplar, stadyum girişine hücum ederek güvenliği aştı ve stat zeminine ulaşmayı başardı.

Manchester United kafilesinin konakladığı Lowry Hotel’in de önünü dolduran ve adeta ablukaya alan taraftarlar, oyuncuların otelden çıkmasına engel olmaya çalıştı. O sırada bir başka grup taraftar da yönetimi protesto etmek için Old Trafford’a yöneldi ve saha içine girerek şok görüntülerin yaşanmasına neden oldu. 

Amerikan Glazer ailesi, 2015 yılında Manchester United kulübünü 1.1 milyar Dolar karşılığında satın almıştı. Stat baskını yapan taraftarlar, duman bombaları kullanırken “Glazers istifa” ve “United, United” tezahüratlarında bulundu. 

AVRUPA SÜPER LİGİ PROJESİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ
Binlerce kişinin, Glazer ailesinin Manchester United’ı Avrupa Süper Ligi’ne kaydetme çabalarına karşı bir araya geldiği belirtildi. Yaşananlar nedeniyle takım otobüsünün stada doğru yapacağı yolculuğun ertelendiği ifade edildi.

United, geçtiğimiz ay 12 kulübün kurucusu olduğu ve sonrasında iptal edilen Avrupa Süper Ligi oluşumunun ortaklarından biriydi. Bu projeye tüm dünya futbol bileşenlerinin tepkisi nedeniyle plan 48 saat içinde iptal edilmişti.

Joel Glazer, Süper Lig projesine üye oldukları için taraftarlardan özür dilemişti. Ancak birçok United taraftarı “özür kabul edilmedi” yazılı pankartlar taşıdı.

İşte o görüntüler:

liverpool manchester united glazer ailesi old trafford baskın