Manavgat alev alev yanıyor! 10 kişi mahsur, 1 kişi hayatını kaybetti!

TAKİP ET

Antalya Manavgat'ta dün öğle vaktinde başlayan orman yangını 21 saat sonra kontrol altına alınırken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çıkan yangında 10 kişinin mahsur kaldığını ve 1 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Antalya Manavgat'ta çıkan yangına yönelik incelemelerinin ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde 13 ilde meydana gelen 41 orman yangınının 31 tanesinin kontrol altında olduğunu, 4 noktada çıkan Antalya Manavgat yanının da kontrol altında olduğunu açıkladı. 

Pakdemirli, Akseki'deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirtirken “Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri” dedi. 

“HELİKOPTER İLE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI KURTARMA ŞANSIMIZ YOK”
Pakdemirli, yangında mahsur kalan vatandaşlar için “Helikopterle bu arkadaşları alıp getirme şansımız maalesef yok. Helikopterler zaten şu an havada çok zor duruyorlar. Sabah yönetim helikopteriyle uçuşta da biz bayağı zorluk çektik. Su atan helikopterlerimizle sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışıyorlar ama tüm bu coğrafyalarda biraz önce saydığım tüm yangın coğrafyasında zorlukla mücadele ediliyor” diye konuştu.

Manavgat’ta çıkan yangın sonucu evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilenirken 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Öte yandan 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personelin yangın noktalarında görev aldığı belirtildi.

manavgat yangın antalya