Malatya'yı Üzen Haber: ''Mercedes Kadir'' Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Araba sandığı sopasıyla Malatya caddelerinde gün boyu dolaşan ve halkın sevgisini kazanan ''Mercedes Kadir'' lakaplı 34 yaşındaki Fatih Kaydı, akşam saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde ikamet eden ve solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan Fatih Kaydı, yaşamını yitirdi.

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen "Mercedes Kadir", trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda park ediyordu.


Yıllardır sosyal medyanın gündeminde olan, yalnızca Malatya'nın değil tüm Türkiye'nin sempatisini kazanan Mercedes Kadir'in vefatı sevenlerini üzdü.

Mercedes Kadir'in vefat haberi üzerine kent protokolü başsağlığı mesajları yayımladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya'mızda kişiliğiyle sembol olmuş, Mercedes Kadir adıyla müsemma Fatih Kaydı kardeşimizin vefatı hepimizi üzmüştür. Kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise "Malatya'mızın sevilen simalarından Fatih Kaydı'ın (Mercedes Kadir) vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kadirimize Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyada ise sevenleri tarafından binlerce gönderi paylaşıldı.

malatya mercedes kadir türkiye fatih kaydı