Malatya'da bina çöktü! Valilikten ilk açıklama geldi

TAKİP ET

Malatya'da henüz belirleyemeyen nedenden dolayı 2 katlı bir bina çöktü. Enkazdan 10 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş, olay öncesi binada 20 kişinin yaşadığını belirtti.

Malatya İnönü Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Enkazın altında kalan 10 kişi ekipler tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Yaşanan olayın ardından Malatya Valisi Aydın Baruş'tan açıklama geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in açıklamasına göre, çalışmalar kapsamında şu ana kadar enkazdan 10 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

MALATYA VALİSİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA
Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı açıklamada, "Bu 2 katlı bir bina. Olay yerinde görevlilerimizin aktardığına göre, enkazın altından 8 kişi çıkarıldı ve durumları iyi. Bu 2 katlı bir bina. Çöken binada bir kahvehane, fırın ve bir ticarethane var. Kaç kişinin etkilendiği yönünde kesin bir bilgi yok. Yaklaşık 20 insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. AFAD ve itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Gereken yapılıyor" ifadelerini kullandı.

AFAD: 9 İLDEN EKİPLER SEVK EDİLDİ
AFAD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Malatya Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Enkazdan 9 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir."


BİNANIN YIKILMADAN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜSÜ

malatya bina enkaz deprem malatya bina çöktü yaralı enkaz yaralı