Mahmud Efendi Cemaati, İsmailağa grubunun kendilerinden ayrıldığını açıkladı

TAKİP ET

Mahmud Efendi Cemaati, İsmailağa grubunun kendilerinden ayrıldığını açıkladı: "İsmailağa cemaati, siyasetin arka bahçesi olmuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bundan sonda Mahmud Efendi ile İsmailağa birarada anılmayacak."

Mahmud Efendi Cemaati adına açıklama yapan Abdurrahman Kalkan isimli şahıs, İsmailağa grubunun kendilerinden ayrıldığını belirtti.

Söz konusu açıklamaya Kabe'den yapan Kalkan; "İsmailağa cemaati, siyasetin arka bahçesi olmuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bundan sonda Mahmud Efendi ile İsmailağa birarada anılmayacak." dedi.

işte o sözler;

"İsmailağa cemaati, Mahmut Efendi Cemaati'nden ayrılmıştır. İsmailağa cemaaeti ve vakfı ile temelde birleşemediğimiz konular şunlardır; bizler Mahmut Efendi Cemaati olarak her zaman kucaklayıcı bir anlayışa sahip olduk. İsmailağa cemaati ise her zaman, dışlayıcı, uzaklaştırıcı, ocu, bucu diyerek bütün hocalarımızı camiadan kopartmıştır. Mahmud Efendi Cemaati her zaman Mahmud Efendi hazretlerimizin medrese anlayışı ve şuurunu takip etmiş, İsmailağa cemaati var olan medreseleri de resmiyete kattırıp içini boşaltmıştır, Mahmud Efendi cemaati siyasete her zaman mesafeli durmuş, siyaset sadece bir araç olarak kullanılmış ve din siyasetin üstünde anlayışıyla çalışmalarımıza devam ederken, İsmailağa Cemaati partinin ve partilerin malesef arka bahçesi olmuştur. Mahmud Efendi Cemati olarak bizler her zaman tasavvufa ağırlık veren, efendi hazretlerimizin tarikat anlayışıyla yolumuza devam ederken, İsmailağa Cemaati her zaman tarikattan ve tasavvuftan uzak bir anlayışa sahip olmuştur. Bu saymış olduğum sebeplerden dolayı İsmailağa Cemaati Mahmud Efendi Cemaatinden ayrılmıştır."

İŞTE O AÇIKLAMA

 

ismailağa cemaati mahmud efendi cemaati