Madrid'de koyunlar şehir merkezine indi

TAKİP ET

Madrid'de, Orta Çağ'dan kalma bir etkinlik olan "Trashumancia Şenliği" çerçevesinde binden fazla koyun kentlere dağıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de, Orta Çağ'dan kalma bir etkinlik olan ve 1994 yılından günümüze kadar devam ettirilen "Trashumancia Şenliği" çerçevesinde, yüzlerce keçi ve koyunlar şehir merkezine dağıldı. 

Yöresel kıyafetlerini giyen çiftçi ve çobanlar yerel müzikler eşliğinde koyun ve keçilerini Madrid sokaklarına böyle bıraktı, ortaya renkli görüntüler çıktı. 

Trashumancia Şenliği nedir? 

Trashumancia Şenliği, İspanya'da hayvan yetiştiriciliğini teşvik amacıyla düzenlenen bir festivaldir. Yarı göçebe, konargöçer anlamına gelen Trashumancia kelimesi geleneksel yayla çobanlığını ifade etmektedir.

Şenlik, mevsimler arasındaki iklim farklılıklarından dolayı, kış mevsimini şehirde, yaz mevsimi yaylalarda geçiren konar göçerlerin yayladan şehre inişlerinde düzenledikleri şenliklerin uzantısıdır. İspanya'da Ortaçağ yıllarından bu yana yaşatılan bir geleneğin günümüzdeki uzantısıdır.

İspanya Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından 1994 yılından sonra geleneksel hale getirdiği şenlik kapsamında  her yıı binlerce koyunu başkent Madrid'in caddelerinde dolaştırılmaktadır. Yaklaşık 4-5 saat süren koyun geçidi her sena daha fazla turist tarafından ilgiyle izlenmektedir.

ispanya madrid koyun keçi Trashumancia Şenliği gündem medya